Covid-19: Test PCR conceput la Iași, cu rezultate în 90 de minute și precizie de 100%

Publicat: 15 nov. 2021, 13:07, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
Covid-19: Test PCR conceput la Iași, cu rezultate în 90 de minute și precizie de 100%

Un colectiv de specialiști din Iași au dezvoltat un test rapid și sigur de depistare a noului coronavirus, precum și a stadiul bolii.

Colectivul este format din specialiști de la Institutul de Cercetare pentru Microtehnologie, medici de la Spitalul de Boli Infecțioase și de la Spitalul de Pneumoftiziologie, de la UMF Iași și de la o campanie din domeniul medical.

Testul conceput de ei indică orice variantă a noului coronavirus, stadiul bolii și cantitatea de virus. Testul are și o schemă de interpretare a rezultatelor.

El este destinat exclusiv spitalelor, are o precizie de 100%, oferă rezultatele în maximum 90 de minute și vine în sprijinul medicilor pentru a administra tratamentul adecvat stadiului bolii pacientului.

Dana Stan, coordonator al echipei de cercetare, precizează că  au și o serie de calibratori care arată prezența sau lipsa virusului, dar şi cantitatea de virus. Ceea ce îi ajută foarte mult pe medici pentru ca să poată monitoriza evoluţia stadiului infecţios al pacientului.

Prețul kitului pleacă de la 300 de euro. El va fi prezentat la cel la un important târg medical internațional de la Dusseldorf.