Covid-19: Varianta românească? Se așteaptă rezultatele secvențierii pentru un răspuns clar. Dr. Florin Roșu a observat ”o modificare în simptomatologie”

Medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași vorbește despre o modificare în simptomatologia pacienților Covid și despre o schimbare în tipicul tulpinei.

Potrivit acestuia, s-au efectuat prelevări de probe pentru a se efectua secvențierea în urma căreia se va putea stabili dacă este vorba despre o nouă tulpină a SARS-CoV-2. Ceea ce avertizau mai mulți medici privitor la apariția unei variante Covid românească, iată că s-ar putea să devină realitate.

Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a precizat pentru Antena 3: ”Da, din nefericire am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt infectați cu varianta Delta. În momentul de față pacienții se prezinta în triaj… cu forme ale bolii ce necesită suport din punct de vedere al oxigenoterapiei în doze mici. Discutăm undeva între 3 până la 5l de oxigen pe minut. Ne-am dori să nu existe așa ceva, nu ne am dori să mai apărem și din acest punct de vedere în lumea medicală cu o tulpină românească”.

Dr. Roșu avertizează asupra creșterii necesarului de oxigen într-un timp scurt: „Poate e aceeași tulpină Delta, dar și-a schimbat tipicul sau discutăm despre o altă tulpină așa acum spuneam pune probleme foarte mari din punct de vedere al îngrijirii pacienților”.

Marea Britanie a anunțat că are infectări cu o nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta. De asemenea, cazuri de infectare cu varianta tulpinei Delta  au fost depistate în Portugalia și Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...