Covid: AstraZeneca a cerut autorizare pentru un tratament preventiv, bazat pe anticorpi

Compania AstraZeneca a solicitat, marţi Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite autorizarea tratamentul său anti-COVID-19 bazat pe anticorpi.

Medicamentul  cu acţiune îndelungată ar putea fi administrat în principal persoanelor cu sisteme imunitare compromise, informează DPA.

Producătorul spune că acest tratament, denumit AZD7442, este o premieră pentru o terapie bazată pe protecția indusă de anticorpii cu acțiune îndelungată.

Menelas Pangaloa, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare din cadrul companiei AstraZeneca, spune: „În primul rând, noi vrem să protejăm acele populaţii vulnerabile care nu au fost protejate într-un mod adecvat de către vaccin”.  

În plus față de vaccin

Potrivit lui Menelas Pangaloa, tratamentul cu anticorpi vizează stimularea imunității persoanelor pe o perioadă de până la un an. Actualele medicamente bazate pe anticorpi oferă o protecţie de doar o lună sau două.

Medicamentul creat de AstraZeneca va fi administrat doar  preventiv, în plus faţă de vaccin, a raportat NBC News.

FDA a anunţat că tratamentul bazat pe anticorpi nu exclude vaccinarea împotriva COVID-19, întrucât aceste seruri oferă cel mai bun nivel de protecţie, în special pe termen lung. Compania dorește să solicite autorizarea acestui tratament inclusiv în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...