Covid: AstraZeneca a cerut autorizare pentru un tratament preventiv, bazat pe anticorpi

Publicat: 06 oct. 2021, 14:07, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
Covid: AstraZeneca a cerut autorizare pentru un tratament preventiv, bazat pe anticorpi
AstraZeneca

Compania AstraZeneca a solicitat, marţi Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite autorizarea tratamentul său anti-COVID-19 bazat pe anticorpi.

Medicamentul  cu acţiune îndelungată ar putea fi administrat în principal persoanelor cu sisteme imunitare compromise, informează DPA.

Producătorul spune că acest tratament, denumit AZD7442, este o premieră pentru o terapie bazată pe protecția indusă de anticorpii cu acțiune îndelungată.

Menelas Pangaloa, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare din cadrul companiei AstraZeneca, spune: „În primul rând, noi vrem să protejăm acele populaţii vulnerabile care nu au fost protejate într-un mod adecvat de către vaccin”.  

În plus față de vaccin

Potrivit lui Menelas Pangaloa, tratamentul cu anticorpi vizează stimularea imunității persoanelor pe o perioadă de până la un an. Actualele medicamente bazate pe anticorpi oferă o protecţie de doar o lună sau două.

Medicamentul creat de AstraZeneca va fi administrat doar  preventiv, în plus faţă de vaccin, a raportat NBC News.

FDA a anunţat că tratamentul bazat pe anticorpi nu exclude vaccinarea împotriva COVID-19, întrucât aceste seruri oferă cel mai bun nivel de protecţie, în special pe termen lung. Compania dorește să solicite autorizarea acestui tratament inclusiv în Europa.