Covid: Explicația „Autoritarismului vaccinului”

Max Borders de la American Institute for Economic Research (AIER) se alătură milioane de oameni de pe planetă  nemulțumiți de obligativitatea vaccinării și se întreabă dacă aceasta are beneficii asupra sănătății publice.

De la începutul articolului său, ”Autoritarismului vaccinului explicat”, Borders precizează că este vaccinat împotriva Covid-19 și, deci, nu este un ”anti-vaxxer”. Totuși, el a contractat virusul și l-a transmis partenerului și copiilor nevaccinați.

Desigur, nimeni nu a studiat efectele pe termen lung ale vaccinării cu ARNm în masă, fie asupra adulților, fie asupra copiilor, și chiar și studiile clinice efectuate la copii sunt dubioase . Așa că este ciudat să auzi că statul dorește să forțeze la maxim utilizarea terapiilor experimentale asupra copiilor”, scrie Borders.

Imunitatea naturală

El oferă cititorului mai multe link-uri ale unor studii care susțin că obligația vaccinării generează riscuri inutile pentru milioane de americani care s-au vindecat de Covid. Concluzia acestor studii este că persoanele vindecate de Covid-19 au o imunitate robustă și durabilă la fel sau chiar mai bună comparativ cu imunitatea indusă de vaccin.

Borders consideră că adulții înșiși trebuie să cântărească riscurile cunoscute și necunoscute ale oricărei deciziii medicale și să caute un tratament precoce dovedit dacă s-au infectat, mai ales că vaccinurile anti-Covid și-au diminuat în timp eficacitatea.

Supunerea copiilor la riscuri precum miocardita, pericardita și tromboza , oricât de mici, nu se bazează pe nicio evaluare rațională a datelor actuale privind riscurile bolii Covid la copii . Deci principalul argument pentru vaccinarea obligatorie a copiilor este că protejează adulții”, subliniază Borders.

De ce ?

În acest context, Borders caută răspunsul la întrebarea ”De ce”? De ce sunt neglijate concluziile multor studii și în unele state se pedalează pe ideea obligativității.

Borders face o radiografie a evenimentelor de la izbucnirea pandemiei. Mai mult el ia urma unor sume colosale intrate în acest joc periculos. ”În total, oficialii guvernamentali au cheltuit 2,5 miliarde de dolari pentru a aduce vaccinul Moderna pe piață, aproape 1 miliard de dolari fiind destinat cercetării și dezvoltării. Moderna/NIAID a intrat în studiile clinice pentru vaccinul său ARNm pe 15 martie 2020, ceea ce înseamnă că această cercetare a început sau a fost accelerată într-un ritm necunoscut de majoritatea birocrațiilor”.

Borders face ample referiri la personalități cum sunt celebrul de acum Anthony Fauci sau Peter Daszak, patronul unei organizației non-profit interesată în acreditarea teoriei potrivit căreia SARS-CoV-2 are origini natural, fiind beneficiara unei finanțări generoase în acest sens.

Max Borders este autorul cărților After Collapse: The End of America and the Rebirth of Her Ideals and The Social Singularity : A Decentralist Manifesto.

Max este, de asemenea, co-fondator al experienței eveniment Future Frontiers și fondator al Social Evolution, o organizație dedicată eliberării umanității și soluționării problemelor sociale prin inovare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...