Covid: La toamnă, un vaccin de la Pfizer contra multiplelor variante ale noului coronavirus?!

Un vaccin contra Covid-19 efiacace împotriva multiplelor variante până în toamnă, ”este o posibilitate, dar nu o certitudine”, a declarat, recent, patronul gigantului farmaceutic Pfizer, Albert Bourla, transmite Europe 1.

Sper că până în toamnă  – dar nu este o certitudine – vom putea avea un vaccin eficace contra a tot ceea ce este cunoscut în prezent”, a subliniat Albert Bourla, în cadrul unei conferințe de presă organizate de Federația Internațională din Industria Farmaceutică (IFPMA).

Pfizer efectuează în prezent studii pentru a stabili care ar putea fi cea mai bună formulă. Patronul Pfizer spune că atunci când vor avea toate datele își vor permite să decidă care vaccin este cel mai bun.

Pfizer și compania germană BioNTech au pus la punct unul dintre primele cele mai eficace vaccinuri contra Covid-19 administrat în premieră în Regatul Unit la sfârșitul lui 2020, cu mai puțin de un an după ce boala a fost detectată în China.

Soluția optimă

Acest vaccin ARN mesager – ca și cel de la Moderna – este în situația de a avea o eficacitate mai scăzută contra variantei Omicron și a sub-variantelor acesteia, care provoacă infecția Covid-19. Totuși, în continuare, acest vaccin s-a dovedit eficace contra simptomelor grave ale bolii, spitalizărilor și deceselor.

La ora actuală, Pfizer testează diferite vaccinuri și diferite doze. Odată ce vom ști care este cea mai bună cale de urmat, atunci vom cere omologarea în Statele Unite, în Europa și în toată lumea, a precizat patronul Pfizer.

Acesta consideră că lumea are nevoie cu adevărat de un vaccin care să fie eficace un an. ”Aceasta ar fi soluția optimă în ceea ce privește sănătatea publică”. Pentru că un astfel de vaccin este mai ușor de administrat și de convins populația să îl facă, mai spune Albert Bourla.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole