Covid. Pasageri vaccinați și testați negativ la plecarea din Africa de sud, testați pozitiv la sosirea în Olanda!

Unii pasageri sosiţi săptămâna trecută în Olanda, venind din Africa de Sud, au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 la sosire, deşi erau vaccinaţi şi înainte de zbor fuseseră testaţi negativ, au anunţat vineri autorităţile sanitare olandeze, potrivit Reuters și Agepres.

„Pare că virusul se răspândeşte uşor şi aceasta este îngrijorător”, a avertizat Bert van de Velden, directorul autorităţii sanitare regionale din Kennemerland, responsabilă şi pentru aeroportul Schiphol din Amsterdam.

”Este extrem de important ca pasagerii să fie testaţi corespunzător înainte de zbor şi să accepte să fie retestaţi la sosire”, subliniază responsabilul olandez.

După ce a fost semnalată apariţia noii variante Omicron a coronavirusului, autorităţile olandeze au testat toţi pasagerii din două avioane sosite vinerea trecută din Africa de Sud.

Din cei peste 600 de pasageri ai acestor două zboruri, 62 au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19 la sosirea pe aeroportul Schiphol şi plasaţi în carantină într-un hotel lângă aeroport. Secvenţierile ulterioare au confirmat varianta Omicron în 14 din cele 62 de probe.

Circa 90% din cele 62 de persoane infectate erau vaccinate anti-Covid, iar în cazul celor confirmaţi cu varianta Omicron toţi erau vaccinaţi, a precizat Institutul de Sănătate Olandez (RIVM).

Se pare că într-o situație similară este și sportivul român revenit cu echipa la Baia Mare din Africa de Sud. El este vaccinat și spunea că era testat negativ în Africa de Sud, dar pe aeroport în România, testul a ieșit pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...