Covid reloaded: Cât va dura perioada de izolare în Germania

Germania vrea să scurteze perioada de izolare pentru cei care se infectează cu SARS-CoV-2. Propunerea a fost făcută de către Ministerul Sănătăţii de la Berlin. Decizia vine în contextul în care numărul celor care se izolează din cauza infecţiei a ajuns la patru milioane, notează Reuters.

Persoanele bolnave de COVID trebuie să stea în carantină pentru cel puţin şapte zile, potrivit reglementărilor acum în vigoare.

Ministrul Sănătăţii doreşte să schimbe regulile și propune o perioadă de autoizolare de cinci zile cu recomandarea efectuării unui test pentru depistarea COVID-19 la finalul carantinei.

Angajații din domeniul sanitar, de exemplu, vor trebui să se izoleze timp de cinci zile, perioada de carantină urmând să ia sfârşit dacă la finalul acesteia persoana respectivă are un test PCR cu rezultat negativ.

Guvernul cancelarului Olaf Scholz a fost forţat

Propunerile, care urmează să fie discutate cu autorităţile din cele 16 landuri federale germane, au fost făcute după ce numărul cazurilor de covid a explodat în ultimele săptămâni afectând, mai ales, personalul spitalelor dar şi multe alte locuri de muncă.

Pe de altă parte, guvernul cancelarului Olaf Scholz a fost forţat să renunţe la planurile pentru introducerea obligativităţii vaccinurilor anti-COVID pentru toţi cetăţenii cu vârsta de peste 18 ani întrucât nu poate reuni o majoritatea în parlament, relatează publicația Bild. În schimb, intenţionează să adopte legea pentru a face vaccinarea obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...