Covid. Riscurile de spitalizare din cauza Omicron sunt cu 69% mai mici, anunță autoritățile norvegiene

Analiza preliminară a datelor norvegiene sugerează că riscul de spitalizare cu Covid-19 ca principală cauză este cu 69% mai scăzut cu varianta Omicron, comparat cu infecțiile generate de varianta Delta, precizează Institutul norvegian pentru sănătate publică (FHI) într-un raport săptămânal, transmite AFP.

Ceea ce pare să susțină faptul că varianta Omicron este mai puțin periculoasă.

Varianta Omicron a fost confirmată la 32% dintre persoanele spitalizate cu Covid în Norvegia, în prima săptămână a anului 2022 (24 din 74), față de 1,7% cu patru săptămâni înainte (3 din 175). Dar în aceeași perioadă varianta a devenit majoritară, reprezentând azi aproximativ 90% din noile infectări.

Varianta Omicron prezintă un risc sensibil mai scăzut comparativ cu Delta de a dezvolta o formă gravă de boală la persoanele infectate, în orice caz la persoanele nevaccinate, a subliniat FHI într-un alt raport de evaluare a riscurilor.

De asemenea, FHI avertizează că este de așteptat ca, în sezonul rece, serviciile de sănătate să fie  foarte solicitate: din ianuarie și până în martie, câteva sute de mii de persoane se vor infecta, ajungând până la un vârf zilnic de aproximativ 50.000 de cazuri.

Norvegia are 5,4 milioane de locuitori. Guvernul a reintrodus, la nivel național, de la jumătatea lunii decembrie printre altele interzicerea vânzării de alcool în baruri și restaurante și generalizarea telemuncii acolo unde este posibil.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole