Covid. Vaccinul israelian evaluat în prezent contra Omicron

Vaccinul israelian obține cel mai înalt nivel de siguranță pentru a demara studiul de fază 2b/3 și este evaluat contra variantei Omicron, anunță The Jerusalem Post.

Nrx Pharmaceuticals a anunțat că va continua studiile referitoare la vaccinul BriLife dezvoltat în Israel, după ce studiul de fază 2 s-a încheiat cu rezultate pozitive.

Suntem încântați să mergem mai departe cu un studiu multinațional al BriLife”,  într-un moment în care se discută tot mai mult despre în ce măsură vaccinurile din prima generație mai fac față noii variante”, transmite The Jerusalem Post.

Avantaje

În cadrul studiului, BriLife va fi comparat cu un vaccin deja aprobat. Compania producătoare a anunțat că interesul pentru participarea la studiu a crescut după ce primele date publicate de Institutul Israelian de Cercetare Biologică au arătat că vaccinul funcționează împotriva variantei Delta. În prezent, vaccinul este evaluat și împotriva variantei Omicron.

Spre deosebire de vaccinurile ARNm, BriLife este un vaccin pe bază de vectori. El este capabil să asigure un răspuns imunitar mai puternic, deoarece conține întregul complex proteic, comparativ cu vaccinurile folosite în prezent, care prezintă doar o singură variantă a proteinei spike. BriLife conține mai multe variante ale proteinei spike.

Mai mult vaccinul israelian se leagă în mod specific de celulele din plămâni și din cavitatea nazală care sunt vizate de coronavirus. Astfel, s-ar putea crea un nivel de imunitate tisulară care poate împiedica persoanele vaccinate să se infecteze și să răspândească noi variante ale virusului. Studiul de fază 2b/3 va fi multicentric, randomizat, în cadrul căruia voluntarii vor primi două doze la o distanță de 28  de zile între ele.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...