Cozmin Gușă: „Va crește foarte mult antipatia pentru UE în România, un bazin strașnic pentru ROexit”

Criza legată de cerealele ieftine din Ucraina și sprijinul economic insuficient din partea Uniunii Europene ar putea genera o creștere a antipatiei față de UE și chiar un Roexit, susține Cozmin Gușă.

„Uniunea Europeană a fost complicele companiilor americane care și-au făcut profitul în toată Europa, fermierii, o parte din fermierii din șase țări ale Uniunii Europene, printre care și România, deci pagubă mare, dar ei și-au încasat toate sumele, și acum nu vom mai fi despăgubiți, pentru că restul țărilor bogate, care nu sunt afectate, în afara acestora 6, nu vor să contribuie.

Nici Franța nu vrea să contribuie, nici Germania nu vrea să contribuie, nici Italia nu vrea să contribuie. Deci să plătească proștii din fostele țări comuniste, pentru că despre asta este vorba, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia și Polonia”, a declarat Gușă la Solid Radio.

În opinia sa, prin prisma acestui lucru va crește foarte mult antipatia pentru UE în România, „oricum este un bazin strașnic pentru ROexit, și s-a văzut; sunt mulți suveraniști în România care vor înțelege suveranismul prin ieșirea din Uniune, și că acest curent ROexit nu va putea fi ținut în frâu și va domina campania electorală din 2024”.

„Nu este exclus să vedeți aripi în partidele vechi, de tip PSD sau PNL, care vor acționa în spiritul ROexit, pentru că dacă nu vor face așa ceva PSD sau PNL, spre exemplu, vor lăsa toată această plajă uriașă pe care eu, dacă vreți, o măsor la peste 50% până la finalul acestui an, de oameni care vor vrea ieșirea din Uniunea Europeană, deci vor lăsa toată această piață politică la dispoziția partidelor suveraniste, în special a AUR-ului, ceea ce nici PSD, nici PNL nu pot să-și permită.

Deci refrenul preferat din 2023 și 2024 va fi cel legat de înșelătoria pe care ne-a tras-o Uniunea Europeană”, a mai spus Gușă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...