Crăciun fără luminițe în Sectorul 6: Primarul face promisiuni pentru anul viitor

Publicat: 17 nov. 2020, 10:47, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Crăciun fără luminițe în Sectorul 6: Primarul face promisiuni pentru anul viitor

Locuitorii Sectorului 6 din Capitală nu se vor bucura anul acesta de luminițe de Crăciun. Anunțul a fost făcut chiar de primarul sectorului, Ciprian Ciucu, printr-un mesaj postat pe Facebook.

„Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leucoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună”, a anunțat edilul, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Ciprian Ciucu susține că Sectorul 6 a fost mereu neglijat de Primăria Capitalei la acest capitol și că fostul primar, Gabriel Mutu, era cel care asigura luminițele de Crăciun din bugetul instiutuției pe care o conducea.

„Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar pentru Parcul Drumul Taberei”, a explicat primarul Ciucu.

Ciucu a mai adăugat că cei 500.000 de euro care ar fi cheltuiți pentru luminițe ar putea fi folosiți în alt scop.

„Acum… eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 Euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust. Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități.

Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus”, a adăugat acesta.

În final, primarul le promite locuitorilor din Sectorul 6 că la anul va remedia această problemă.

„Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp și că voi remedia situația, să avem iluminat festiv de calitate la un preț corect. Vă mulțumesc pentru înțelegere, anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”, a conchis Ciucu.