Crăciun în iunie? Măcar cadourile ar trebui cumpărate acum, altfel riscă să ajungă de Paști

Problemele transportului maritim sunt departe de a se rezolva, motiv pentru care nu ar fi exclus să apare blocaje masive înainte de Crăciun, susțin experții din industrie. După criza din Canalul Suez, acum a apărut o altă problemă: controalele și măsurile restrictive din provincia Guangdong din sudul Chinei au dus la o aglomerare fără precedent în porturile regiunii. De aceea, transporturile au fost blocate și întârziate, ceea ce a accentuat tensiunile deja existente la nivelul lanțurilor globale de aprovizionare. De aceea, am putea fi oblicați să cumpărăm de acum cadourile pentru Crăciun.

Problemele din Guangdong sunt cele mai recente care au dus la șocurile trăite de industria de transport de marfă în acest an. Firmele de transport maritim s-au luptat să facă față fluctuațiilor puternice ale cererii declanșate de pandemie, precum și consecințelor din blocajul recent din Canalul Suez, iar prețurile au crescut pretutindeni.
În plus, specificul activității presupune că problemele apărute într-o regiune pot avea efecte negative în întreaga lume timp de câteva luni, scrie BBC.

Una dintre porțile de acces vitale pentru transporturi, terminalul internațional de containere din Yantian (Shenzen, China) funcționează la capacitate redusă față de cea normală, operațiunile fiind restricționate din cauza măsurilor de control luate pe fondul răspândirii infectărilor. Acest lucru a dus la aglomerație și blocaje, zeci de nave așteptând în afara portului ca o dană să fie disponibilă.

În ultimele zile, navele au fost dirijate departe de Yantian, către alte terminale, dar asta a dus la alte blocaje din cauza aglomerației de nave din toate porturile.

Rezolvarea crizei din China va duce la noi blocaje

Deși sunt speranțe că și această criză se va rezolva, experții avertizează că, atunci când se va întâmpla acest lucru, se va ajunge din nou la o creștere a livrărilor din regiune, care ar putea provoca iar blocaje suplimentare în alte părți.

Experții spun că blocajele ar mai putea dura cel puțin 12 luni, iar consumatorii din Europa și America de Nord mai au mult de așteptat până să își primească bunurile comandate.

Așa că n-ar fi exclus să fim cu toții obligați cumpărăm acum cadourile de Crăciun, altfel acestea ar putea ajunge de Paști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole