Creaţia unui student în vârstă de 19 ani, aleasă emblema Jubileului de Platină al reginei Elizabeth a II-a

Regina Marii Britanii Elizabeth a II-a va organiza în perioada 2-4 iunie 2022 Jubileul de Platină. Emblema aleasă a fost creată de un student în vârstă de 19 ani.

Emblema festivităţilor, imaginată de tânărul Edward Roberts, îmbină tradiţia cu modernul şi a fost aleasă în urma unui concurs lansat de Muzeul Victoria & Albert şi Palatul Buckingham. 

Regina Elizabeth II va deveni, în 2022, primul monarh britanic care va sărbători 70 de ani de domnie – Jubileul de Platină.

„Am vrut să ofer o tuşă modernă elementelor emblematice ale Coroanei Sfântului Eduard şi am creat o linie continuă, pentru că era, în opinia mea, o modalitate adecvată de a reprezenta domnia reginei”, a explicat Edward Roberts, care studiază grafica.

El a câştigat concursul graţie unui design violet şi alb, care îmbină tradiţia şi modernitatea.

Paul Thompson, vice-cancelar al Royal College of Art şi membru al juriului, a estimat într-o declaraţie că „acest concept grafic ne poartă într-o călătorie liniară simplă pentru a crea coroana şi numărul 70, surprinzând frumos firul continuu al domniei de 70 de ani a Majestăţii Sale Regina”.

Câştigătorul a primit şi o invitaţie VIP pentru a asista la ceremoniile de anul viitor, inclusiv la concertul “Platinum Party at the Palace”, care va avea loc pe 5 iunie.

Pentru acest Jubileu de Platină, regina a prevăzut patru zile de sărbătoare, de joi, 2 iunie, până duminică, 4 iunie 2022.

Elizabeth a urcat pe tronul Marii Britanii pe 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani.

Pe 2 iunie 2022, este programată Parada pentru ziua de naştere a reginei, la care vor participa mai mult de 1.400 de soldaţi, 200 de cai şi 400 de muzicieni. Va fi marcată ziua de naştere oficială a reginei, de regulă sărbătorită în a doua sâmbătă din luna iunie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole