Creatorul vaccinului Pfizer promite că viața va reveni la normal din iarna anului viitor

Profesorul Ugur Sahin, co-fondator al BioNTech, și unul dintre creatorii vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer, spune că viața va reveni la normal din iarna anului viitor și că primele efecte se vor vedea încă din vară.

Potrivit lui Ugur Sahin, transmiterea virusului în masă s-ar diminua după apariția pe piață a unui vaccin anti-Covid și acest lucu va duce la o „reducere dramatică a cazurilor”.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă cu ajutorul unui astfel de vaccin eficient – poate nu 90% dar poate 50% – însă nu trebuie să uităm că şi asta ar putea duce la o reducere dramatică a răspândirii pandemiei”, a spus el într-un interviu acordat pentru BBC.

Profesorul Sahin spune vaccinul ar putea fi distribuit la „sfârşitul acestui an, începutul anului următor” și obiectivul este de a livra 300 de milioane de doze în toată lumea până în aprilie.

Potrivit co-fondatorului BioNTech, marele impact al vaccinului va fi văzut în iarna anului viitor, dar perioada verii va ajuta datorită scăderii ratei de infectare.

Pfizer și BioNTech, dezvoltatorii unui vaccin anti-covid, au anunțat că acesta are o eficiență de 90% împotriva coronavirusului.

Vaccinul lor a fost testat pe 43.500 de persoane din șase țări și nu au apărut probleme privind siguranța sa.

Companiile intenționează să solicite o aprobare de urgență pentru utilizarea vaccinului până la sfârșitul lunii noiembrie.

Vaccinul Pfizer are două doze, care trebuie administrate la o distanță de trei săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...