Crește numărul de cazuri de Covid-19 în Germania: Angela Merkel propune noi restricții

Numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus crește alarmant de repede în Germania, motiv pentru care Angela Merkel propune noi măsuri restrictive.

Cancelarul Angela Merkel propune ca toate barurile și restaurantele din Germania să fie închise începând cu 4 noiembrie, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Cancelarul urmează să aibă miercuri o reuniune cu şefii executivelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie privind închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor.

Astfel, restaurantele vor putea funcționa doar pentru livrări la domiciliu.

Potrivit proiectului de hotărâre guvernamentală, consultat de cotidianul german Bild, grădiniţele vor rămâne deschise.

Magazinele ar urma să rămână deschise cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică.

Documentul mai arată că guvernul federal intenționează să furnizeze ajutor financiar firmelor afectate de restricţii.

Se mai dorește ca șefii executivelor de landuri să cadă de acord pentru închiderea sălilor de fitness, a cazinourilor, a cinematografelor, a teatrelor şi a sălilor de concerte.

Numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus a ajuns, miercuri, în Germania, la 449.275, ultimele 15.000 fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat marţi că sistemul de sănătate din Germania ar putea ajunge într-un punct critic dacă actualul ritm al infectării continuă, iar ministrul economiei Peter Altmaier a anunţat că este probabil ca la finalul săptămânii să se atingă pragul de 20.000 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...