Crește numărul tinerilor suferinzi de miopie. Regula 20-20-2

Cazurile de miopie la tineri au crescut cu aproximativ 25% în ultimii șase ani în Belgia. Cauza principală, în opinia Asociației profesionale a opticienilor și oftalmologilor din Belgia (APOOB), o reprezintă creșterea timpului petrecut în fața ecranului de televizor/smarphone/calculator.

Recomandări

Copiii și tinerii ar trebui să stea două ore în exterior în loc să stea în fața unu ecran, recomandă APOOB. Regula 20-20-2 este un ghid bun. După 20 de minute de stat în fața unui ecran, priviți în altă direcție circa 20 de secunde pentru relaxarea ochilor. Și ultima cifră 2 reprezintă două ore petrecute în aer liber, la lumina soarelui benefică tuturor, dar mai ales copiilor.

De asemenea, APOOB recomandă menținerea unei distanțe de cel puțin 30 de centrimetri între ochi, carte sau ecran și să evităm să citim noaptea la lumina une veioze.

APOOB a lansat o campanie de educație vizuală în școli. Scopul principal îl reprezintă sensibilizarea copiilor în sensul de a consulta oftalmologul la primele simptome. De asemenea, în această campanie sunt implicate cadrele didactice  care pot remarcarea și lua măsuri atunci când elevii au probleme de vedere.

Un sondaj realizat în țara noastră arată că 65,9% din 1.000 de respondenți recunosc că văd în ceață, neclar la distanță și atunci când citesc sau șofează. Iar 36,6% spun că au ochii iritați și uscați, simptom ce indică existența unei probleme oftalmologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...