Crimă la Moscova: Trei surori acuzate de uciderea tatălui, recunoscute ca victime

Publicat: 13 aug. 2021, 21:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Crimă la Moscova: Trei surori acuzate de uciderea tatălui, recunoscute ca victime

Un caz de crimă, îndelung comentat de presa rusă de-a lungul timpului, are un deznodământ neașteptat. Trei surori din Moscova, acuzate de uciderea tatălui lor, au fost recunoscute oficial ca victime.

O expertiză a demonstrat faptul că surorile Haciaturian au recurs la acest gest din cauza abuzului, stresului și fricii față de tatăl lor. Specialiștii au efectuat, de asemenea, un examen psihologic și psihiatric tatălui – Mihail Haciaturian, care a confirmat că acesta avea un caracter agresiv, potrivit Publika.md. Presa rusă notează că, dacă ancheta va stabili că acesta și-a terorizat și agresat fiicele, iar instanța îl va găsi vinovat, aceasta va fi o dovadă suplimentară că cele trei surori au spus adevărul în tot acest timp. 

În iulie 2018: Nu au mai rezistat și l-au atacat

Anterior, Procuratura Generală de la Moscova a descoperit că cele trei fete au fost bătute, torturate, ținute prizoniere și abuzate sexual de tatăl lor timp de trei ani. În iulie 2018, acestea nu au mai rezistat și, într-o seară, l-au atacat pe bărbatul de 57 de ani, în scara blocului în care locuiau, cu un cuțit, un ciocan și un spray lacrimogen. Mihail Haciaturian a fost lovit de mai multe ori în zona capului și gâtului, având peste 30 de răni de cuțit.

Fetele, care pe atunci aveau 17, 18 și, respectiv, 19 ani, au sunat ulterior la poliție și s-au predat. Cazul a fost intens mediatizat în Rusia. Sute de mii de persoane au semnat o petiție în sprijinul fetelor, în care acestea au fost calificate drept victime, nu agresoare, pentru că nu aveau cum să se apere de tatăl lor abuziv.