Crime în serie, nerezolvate: A fost identificat „Zodiac Killer”? (VIDEO)

Agențiile de aplicare a legii din SUA au precizat că încă investighează celebrul caz „Zodiac Killer” (Ucigașul Zodiac), în timp ce anchetatori independenți au afirmat că au rezolvat misterul cu privire la identitatea persoanei din spatele crimelor în serie.

Aceste crime au rămas nerezolvate timp de peste 5 decenii.

Case Breakers – o echipă formată din 40 de foști anchetatori din agenții ale statului – spune că l-a identificat pe criminalul in serie folosind noi dovezi fizice și criminalistice și informații de la martori oculari, potrivit unui comunicat de presă, relatează CNN. Identitatea bărbatului cunoscut sub numele de „Zodiac Killer” a fost dezvăluită în comunicat și tot în acesta se mai spune că el ar fi murit în 2018. CNN a încercat să contacteze membrii familiei persoanei numite, însă nu a reușit.

Poveste lungă

Zodiac Killer” este considerat responsabil de comiterea a cel puțin cinci crime în nordul Californiei, în anii 1968-1969. Departamentul de Poliție din San Francisco (SFPD) a confirmat pentru CNN că dosarul „Zodiac Killer” este încă deschis. FBI, care, de-a lungul anilor, a sprijinit forțele de ordine locale în cadrul anchetei, a precizat pentru CNN: „Cazul Zodiac Killer rămâne deschis. Nu avem informații noi pe care să le facem publice în acest moment”.

„Zodiac Killer” a devenit celebru scriind scrisori către poliție și presa locală până în 1974, uneori codate, lăudându-se cu crimele sale. Bucăți de îmbrăcăminte pline de sânge au fost incluse în scrisorile sale. El susținea că a ucis până la 37 de persoane. Deși indentitatea lui nu a fost niciodată descoperită, „Zodiac Killer” a devenit unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din istorie, datorită misterioaselor scrisori codate în care el ar fi oferit indicii despre crime și identitatea lui.

După cum bine știți, „Zodiac Killer” constituie o poveste lungă, atât din pucr de vedere criminalistic, cât și…artistic! Respectiv a devenit sursă de inspirație pentru regizori de filme, scriitori și creatori de jocuri video.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole