Crimele din Ucraina: Blinken denunță o „campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola”

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a denunţat marţi „o campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola” în oraşul ucrainean Bucea, unde au fost descoperite zeci de cadavre după retragerea trupelor ruse, informează AFP.

„Ceea ce am văzut la Bucea nu este un act izolat al unei unităţi rătăcite. Aceasta este o campanie deliberată pentru a ucide, tortura, viola, a comite atrocităţi”, a declarat Blinken înainte de a lua avionul spre Bruxelles.

„Aceasta ne întăreşte determinarea şi determinarea ţărilor din întreaga lume de a asigura că într-un mod sau altul, într-o zi sau alta, cei care au comis aceste acte vor fi traşi la răspundere”, a afirmat secretarul de stat american.

Antony Blinken a dat asigurări că SUA lucrează, la fel ca alte ţări, „pentru a aduna probe în susţinerea eforturilor procuroarei generale a Ucrainei şi celor ale comisiei de anchetă a Consiliului Drepturilor Omului al Naţiunilor Unite”.

Blinken a reafirmat „puternica determinare” a Washingtonului de a susţine Ucraina în „lupta ei curajoasă pentru respingerea agresiunii ruse”.

Difuzarea în mass-media internaţionale a unor fotografii făcute la Bucea în care se pot vedea cadavre zăcând pe stradă, unele cu mâinile legate la spate sau parţial arse, precum şi gropi comune, a provocat un val de condamnare la nivel internaţional.

Autorităţile ucrainene îi acuză pe soldaţii ruşi că au masacrat civili, ceea ce Moscova neagă, acuzând autorităţile ucrainene că au pus totul în scenă.

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că doreşte un „proces pentru crime de război”, după descoperirea cadavrelor la Bucea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...