Cristian Diaconescu: „Linia frontului va fi legată, într-o formă sau alta, și de Republica Moldova”

Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu a declarat că Republica Moldova s-a calificat alături de Ucraina și de Georgia să facă parte din parteneriatulul estic cu UE. Acesta a concluzionat că Republica Moldova nu trebuie să lipsească din niciun proiect privind aderarea.

Cristian Diaconescu a spus, pe B1 TV, că „linia fronului va fi legată, într-o formă sau alta, și de Republica Moldova. Aceasta alături de Georgia și Ucraina au fost statele care s-au calificat în parteneriatul estic, acel dialog care nu neapărat a fost foarte salutat, nici de moldoveni, nici de ucrainieni, nici de georgieni cu UE dar l-au acceptat”. 

Politicianul a mai afirmat că, din 2014 până în prezent, Republica Moldova a fost prima care a dat semnalele necesare privind alinierea la standardele europene: „Republica Moldova din niciun proiect mai rapid sau mai încetinit de apropiere la UE nu trebuie să lipsească. Nici cu Ucraina nu se va întâmpla mâine, acest argument nu funcționează”.

Declarațiile au avut loc în contextul faptului că președintele Klaus Iohannis a precizat că România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și Georgiei, în Uniunea Europeană:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole