Cristian Diaconescu: ”Ne putem aștepta la un val migrator, oameni care se refugiază din calea războiului”

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a declarat că, referitor la criza de la granița cu Ucraina, situația tensionată trebuie privită pe mai multe paliere. De asemenea, s-a referit la anunțul președintelui Macron, cu privire la disponibilitatea Franței de a contribui cu trupe NATO în România.

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a declarat joi seara pe B1 TV, că anunțul președintelui Macron nu înseamnă automat că vor fi trimise respectivele trupe: „Franța nu își trimite imediat trupe în România. Președintele Macron este politician. A preluat președinția UE, dar în egală măsură este în campania electorală. Ceea ce este mai important este suportul pe care Franța îl poate și trebuie să îl acorde unui stat aflat în ochiul vulcanului în această criză ucrainiană. Speranța mea este că Franța are în vedere sprijinul politic și de substanță pentru România pentru că protecția Mării Baltice și a nordului îndepărtat este una imediată. În legătură cu Marea Neagră este o prezență decisă de NATO adecvată.

NATO a spus așa, în relația cu Federația Rusă, după 2014 avem trei paliere de acțiune: dialogul, apărarea și descurajarea. Aș întreba partea franceză în ce măsură și unde și cum dorește să ajute România”.

De asemenea, Cristian Diaconescu a comentat pe marginea situației tensionate din Ucraina, exprimându-și părerea că NATO nu va ataca: „După părerea mea, NATO nu va ataca. Dar în egală măsură situația poate fi tot mai complicată de la zi, la zi și pe alte paliere. Ucraina dacă se pune problema să fie atacată militar se pune un plan de ofensivă pe trei direcții: Una dinspre Donbass-Luhansk, dinspre est. A doua dinspre Belarus. Se fac deja exerciții militare. A treia, dinspre Transnistria și gurile Dunării. În condițiile unei astfel de desfășurări, ne putem aștepta la un val migrator, oameni care se refugiază din calea războiului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...