Cristian Ghinea: Budăi nu crește pensiile, dar are bani pentru 60 de mașini cumpărate de urgență

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene USR, îi atrage atenția ministrul Muncii Marius Budăi că se vaită că n-are bani să crească pensiile, dar a găsit resurse să cumpere 60 de maşini și încă pe procedură de urgenţă.

Mai mult, se întreabă dacă nu cumva este și vreo șpagă la mijloc. Decizia lui Budăi este cu atât mai greu de înțeles, cu cât Marcel Ciolacu, viitorul premier al României, a afirmat că „e prima dată când statul strânge cureaua”.

La rândul lui, Marius Budăi, îl acuză pe Ghinea că a scris PNRR „la secret” și că „îngroapă România”.

”Ce se întâmplă acum în ministere e de tot râsul. Se cumpără maşini în draci, repede, înainte să dea tot ei ordonanţa că… nu se mai cumpără maşini. Le-a ieşit o gaură de 20 de miliarde de lei la buget şi dau o OUG de faţadă. E doar pentru trâmbiţat. Prima dovadă, la maşini. Marius Budăi plânge de grija traiului greu al românilor, mai ales al seniorilor, deşi refuză să le crească pensiile şi minte că nu îl lasă PNRR”, a postat pe pagina proprie de Facebook Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

Ghinea susține că Budăi a dat ordin către toate casele județene de pensii să-și cumpere mașini – 42 de Dustere, iar 16 dintre ele și-au mai luat și câte un Ford Puma. Se mai adaugă și cele două Skoda Octavia de la minister și toate fără licitație, între 24 aprilie și 2 mai.

“Repede, repede, că vine OUG. Adică Ciolacu anunță că gata, nu mai au voie să cumpere mașini și imediat după anunț, Budăi bagă repede achiziție de mașini fără licitație. V-ați prins?

În total, 60 de autoturisme noi în valoare de 5,7 milioane de lei. Ajută Budăi ”seniorii” luând mașini fără licitație la Casele de Pensii. Pensiile sunt mult sub procentul din PNRR, dar Budăi se luptă cu PNRR-ul. OUG-ul lor e perfect imbecil în modul în care decretează ”economii”. Practic, fiecare primărie și instituție e pusă pe același calapod, indiferent dacă a fost dintre cei responsabil sau dintre cei care s-au porcit la angajări și cheltuieli aiurea. Un mod sovietic de gestionare a problemei în care nu contează comportamentul managerului, doar decretul de la Moscova.

Poate de pildă unele Case de Pensii chiar ar avea nevoie de mașină. În loc să lase decizia acolo, Budăi decide că fiecare casă județeană are nevoie de fix o mașină de genul X și o mașină de genul Y. Luate pe urgență. Investigăm să vedem dacă e și șpagă la mijloc.

Între timp Ciucă nu renunță la pensia specială de 18.000 lei și a blocat toată reforma aia pentru că el nu înțelege nimic din subiect. Încearcă Iohannis și Hellvig să conducă România în 2023 cu ”speciali” dar nu merge, băi, că lumea e mai complexă, iar România modernă are așteptări legitime. Ciolacu își bagă rudele și cunoștințele ”speciale” în CA-ul la companii de stat în timp ce semnalizează șmecher că se strânge cureaua”, mai arată Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...