Profesorul de economie Cristian Păun, despre pachetul de ajutor social: „Sunt o grămadă de pilule otrăvite”

Guvernul României a anunțat pachetul de ajutor economic și social care conține, printre altele, și ajutoare pentru construcții și agricultură. Cristian Păun, profesor de economie, spune că ajutorul anunțat ieri de guvernanți „nu ajută”.

Profesorul subliniază că acesta este un ajutor temporar care nu rezolvă, ci doar amână și se ascunde realitatea în nisip.

„Sunt o grămadă de pilule otrăvite acolo. Este un ajutor temporar care nu rezolvă problema, doar amână această problemă. Cumva ascundem totul în nisip. Ascundem în nisip realitatea”, a spus Cristian Păun la Radio Europa FM.

Salariul îl plătește cel care cumpără de la tine bunuri și servicii

„Chestiunea e în felul următor: vă dau doar un exemplu – ne plângem că există o creștere de prețuri la alimente pe partea cealaltă venim și spunem că mărirea salariului minim este soluția, la 3000 de lei. Salariul minim la 3000 de lei net în mână înseamnă 4000-5000 de lei cu totul, în agricultură, unde nu ai o valoare adăugată semnificativă. Salariul îl plătește cel care cumpără de la tine bunuri și servicii – consumatorul.

Păi nu-ți crește prețul la mălai și la sacul de făină dacă tu crești salariul minim fără să ai în vedere niște realități economice?”, a mai explicat profesorul de economie Cristian Păun.

Profesorul de economie a evidențiat faptul că antreprenorul trebuie lăsat să decidă el: „Că poate nu are nevoie de 10 lucrători, poate are nevoie de un tractor mai bun care face munca celor 10 lucrători și în loc să angajeze 10 lucrători cu salariul minim, poate-și ia tractor cu un muncitor”.

1 COMENTARIU

  1. Este bună analiza dar aceste idei a muncii mai poate fi cu mult îmbunătățită pentru acel muncitor cu un venit minim garantat, tehnologia nouă oricum îl inundă, vine peste el iar muncitorul nostru se instruiește direct la locul de muncă fără a câștiga vreun leu în plus dar sa nu uităm de numărul de ore suplementare, efectuate la locul de munca pentru acel mizerabil venit minim garantat de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole