Cristian Popescu Piedone comentează retragerea lui Cîrstoiu: Să bage cu două lopeți în locomotiva Piedone

Publicat: 15 apr. 2024, 22:27, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Cristian Popescu Piedone comentează retragerea lui Cîrstoiu: Să bage cu două lopeți în locomotiva Piedone

Cristian Popescu Piedone a comentat posibila retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. După ce medicul a intrat într-un conflict direct cu presa, în alianța s-a discutat despre posibilitatea retragerii sale din cursă, însă încă nu s-a luat o decizie în acest sens.

Popescu Piedone a declarat că nu acordă încredere sondajelor, în contextul în care un sondaj Sociopol l-a creditat pe Nicușor Dan cu 45% și pe el însuși cu 43%.

„Nu cred în sondaje, singurele sondaje reale vor rezulta în urma votului democratic din 8 iunie. Nu mă descurajează și nici nu mă încurajează. Eu văd zilnic oameni pe stradă. Weekendul acesta am parcurs aproape 17 km. Oamenii care nu sunt interesați nu se uită, dar majoritatea întind mâna. Nici eu nu pot să cred că actualul primar general poate avea un asemenea procent, dar oamenii încearcă să motiveze alți oameni fie să meargă la vot, fie să rămână acasă. Eu îi îndemn pe oameni să meargă la vot. Absenteismul favorizează marile mașinării ale unor partide”, a declarat Popescu Piedone la RTV, în cadrul emisiunii Punctul Culminant.

Piedone a menționat că ar fi bucuros să primească susținerea PSD și PNL la Primăria Capitalei, chiar dacă o alianță nu mai poate fi realizată din punct de vedere legal.

„Dacă vă amintiți, înainte să intru în această cursă, PPU-SL a făcut o ofertă publică președintelui PNL și celui al PSD, spunându-le la vremea respectivă că dacă nu există asumarea unui candidat, au ales și au cules. Degeaba alianța stă undeva la 45% pentru Consiliul General. Partidul meu stă la 18%. Dacă ar avea înțelepciunea să pună politica înainte de orgolii. Dacă cineva le-ar oferi înțelepciunea să bage cu două lopeți în locomotiva Piedone, îi aștept cu brațele deschise”, a mai adăugat Piedone.