Cristian Popescu Piedone, în dialog cu Damian Drăghici: ”Fericirea pentru mine înseamnă a crede în Dumnezeu”

Publicat: 26 mai 2024, 13:22, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Cristian Popescu Piedone, în dialog cu Damian Drăghici: ”Fericirea pentru mine înseamnă a crede în Dumnezeu”

Într-o ediție specială a podcastului „Damian Dăghici”, Cristian Popescu Piedone, candidatul cu cele mai mari șanse pentru Primăria Capitalei, a oferit o privire sinceră și introspectivă asupra vieții sale, principiilor și motivațiilor care îl ghidează în politică și în viața personală.

O Seară de confesiuni și dezvăluiri

Damian Dăghici a deschis discuția subliniind importanța alegerilor locale, considerând votul pentru primar al doilea cel mai important din România după cel pentru președinte. Cristian Popescu Piedone a răspuns deschis la toate întrebările, subliniind importanța sincerității și a credinței în Dumnezeu în viața sa. „Fericirea pentru mine înseamnă a crede în Dumnezeu, a uita trecutul, a ierta și a nu dușmăni,” a afirmat el, punând accent pe ideea că acțiunile prezentului contează mai mult decât regretele trecutului.

Principii de viață și politică

Piedone a fost întrebat despre felul în care își ia deciziile, răspunzând că se ghidează după primul gând, pe care îl consideră inspirat de Dumnezeu. „Primul gând vine de la Dumnezeu. Al doilea gând vine de la diavol,” a explicat el, spunând că și atunci când greșește, vede acest lucru ca pe o încercare divină.

Candidatul a vorbit deschis și despre dezamăgirile suferite din partea prietenilor, mai ales în contextul perioadelor dificile, cum ar fi timpul petrecut în închisoare. „Singura entitate care răspunde și suferă este doar familia. Fără familie suntem zero,” a spus el, evidențiind importanța sprijinului familial în fața trădărilor și provocărilor vieții publice.

Promisiuni realiste și integritate

În ceea ce privește viziunea sa pentru București,  Cristian Popescu Piedone a evitat promisiunile faraonice, optând în schimb pentru un contract realist cu bucureștenii. „Am promis un singur lucru. Când am să-ți dezamăgesc, mă vin să spun ce să fac, nu știu, ai încredere în mine? Ok,” a spus el, punctând că și-a câștigat încrederea cetățenilor prin fapte concrete, nu prin vorbe goale.

Primarul Sectorului 5 a abordat și tema prieteniei și loialității, subliniind că în politică, prietenii adevărați sunt rari și că verticalitatea și sinceritatea sunt valorile pe care le apreciază cel mai mult la oameni.

Viziune pentru viitor

Privind spre viitor, Popescu Piedone a mărturisit că face tot ceea ce face pentru a nu dezamăgi și pentru a lăsa o moștenire demnă de respect pentru copiii și nepoții săi. „Fac în continuare ceea ce fac pentru a nu dezamăgi. Pentru viitorul celor care îmi vor purta numele mai departe,” a spus el.

Piedone a insista asupra importanței gândirii pe termen lung și a sacrificiului personal pentru a asigura un viitor mai bun pentru urmașii noștri. „Trebuie să faci un sacrificiu, nu pentru tine, pentru cei care te urmează,” spune el cu fermitate.

O temă centrală a discuției sale este ideea de a fi un adevărat „portavoce” al intereselor celor din jurul nostru, fie că este vorba de familie, comunitate sau națiune. El argumentează că unitatea și coeziunea sunt esențiale pentru progresul unei societăți și critică dezbinarea și ura care adesea divizează oamenii.

Cu o sinceritate rară, Piedone își împărtășește lupta personală cu depresia și consecințele devastatoare pe care le-a avut asupra sa și asupra familiei sale. Însă, el subliniază și importanța găsirii puterii de a depăși aceste momente dificile și de a găsi motivația de a continua să lupte pentru ceea ce crede.

De asemenea, el vorbește despre importanța responsabilității personale și a acțiunilor noastre în societate. Experiențele sale amare din trecut îl îndeamnă să ceară mai multă responsabilitate din partea autorităților și să aducă în discuție nevoia de reglementări mai stricte pentru a preveni tragediile precum incendiul de la Colectiv.

Întreaga discuție dintre Damian Drăghici și Cristian Popescu Piedone o puteți urmă aici: