Cristian Tudor Popescu: „Eu nu sunt bun român”

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție ironică la declarațiile făcute de premierul ungar Viktor Orban, la Băile Tușnad, despre așa-zisul amestec al raselor. După ce a relatat o scurtă întâmplare, din care a rezultat că nu e un bun român, gazetarul a explicat ce i-ar fi spus el lui Orban dacă era un bun român și s-ar fi nimerit atunci la Băile Tușnad.

Garsonul, care avea și niște fire albe, era cafeniu și nici nu vorbea românește, ne înțelegeam într-o engleză asiatică. I-am cerut un ceai și o brioșă, ba nu, mai bine o bere nealcoolică, și l-am întrebat de unde e. Din Bangladeș.

Mă aflam într-un local mic, cu nume franțuzesc, am făcut comanda în engleză unui om din Bangladeș, care mi-a adus o bere cu nume românesc.

Eram în România.

Asta înseamnă nimic altceva decât că subsemnatul nu sunt un bun român”, a scris Cristian Tudor Popescu, într-un articol pentru Republica.

Un mesaj pentru Viktor Orban

Gazetarul a amintit apoi de afirmațiile făcute de Viktor Orban la Băile Tușnad, potrivit cărora țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”, iar națiunea ungară nu e dispusă să devină o „rasă mixtă”.

„Dacă eram (bun român – n.r.), și mă nimeream la Băile Tușnad, i-aș fi zis așa lui V. Orban: „Aveți dreptate, excelență, ungurii nu sunt rasă mixtă, sunt rasă pură. Neamestecată. Neamestecată cu europeni, căci spița lui Attila e pur neeuropeană, venită în Europa din stepele Asiei, nu sunt de pe aici. Cum suntem noi, românii. Care trebuie să avem grijă să nu ne mixăm cu ungurii neeuropeni, că n-o să mai fim națiune”.

Și poate punea ochii pe mine vreun partid și mă făcea erou salvator al daco-geților”, a mai scris Cristian Tudor Popescu, pentru Republica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...