Cristian Tudor Popescu: „Mi s-a suit sângele la cap”

Cristian Tudor Popescu a reacționat după ce Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, pe care gazetarul îl numește cu sarcasm ”domnul Javrov”, a făcut declarații jignitoare la adresa evreilor.

Cel mai dezamăgitor mi se pare răspunsul premierului israelian Naftali Bennett, care declară acum că a discutat cu Putin și că Putin și-a cerut scuze pentru ce a spus  Lavrov. Reamintesc, Lavrov a spus că nu e o problemă că președintele Ucrainei este evreu, poate să fie și nazist, pentru că, la urma urmei, Hitler avea sânge evreiesc și cei mai mari antisemiți au fost evrei.

Ce rezultă pe cale de consecință este că evreii sunt omorâți de evrei, au fost omorâți de evrei în Holocaust și că ucrainenii sunt omorâți de ucraineni, nu de ruși! Asta vrea să spună domnul acesta, domnul Lavrov. Ce spune Naftali Bennett? Spune: Putin a cerut scuze pentru ce a spus Lavrov, vorbind cu mine, premierul Naftali Bennet. După care Kremlinul dă comunicat unde nu pomenește absolut nimic, de nicio scuză în legătură cu ce a spus Lavrov!”, a spus CTP la Digi24.

„Nu! E adresată poporului evreu din întreaga lume”

Cum, cum să te mulțumești cu așa ceva? Păi, ce a spus Lavrov este o jignire înspăimântătoare adresată poporului evreu, nu doar lui Bennett, care vorbește la telefon el cu Putin. Nu! E adresată poporului evreu din întreaga lume și este adresată tuturor oamenilor de bun-simț și de bună conștiință din întreaga lume, indiferent că sunt evrei sau nu.

După părerea mea, este o a doua jignire ceea ce a făcut premierul Israelului spunând și că scuzele au fost acceptate”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Vladimir Putin a cerut scuze 

Biroul premierului israelian Naftali Bennett a declarat joi că președintele rus Vladimir Putin i-a cerut scuze pentru comentariile pe care ministrul rus de externe Serghei Lavrov le-a făcut la începutul acestei săptămâni despre Hitler și evrei – comentarii care au dus la dispută furioasă între cele două țări.

”Prim-ministrul a acceptat scuzele președintelui Putin pentru remarcile lui Lavrov și i-a mulțumit pentru clarificarea atitudinii președintelui față de poporul evreu și a memoriei Holocaustului”, a spus biroul lui Bennett într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...