Cristina Neagu se retrage din handbal!

Desemnată de patru ori drept cea mai mare handbalistă a lumii, Cristina Neagu și-a anunțat acum retragerea din sportul care i-a adus gloria ei și a întregii echipe. Jucătoarea de la CSM București a anunțat că turneul final din Danemarca este ultimul Campionat Mondial la care mai participă.

Întrebată dacă se va retrage de la echipa națională după Campionatul Mondial din Scandinavia, vedeta CSM București, Cristina Neagu, accidentată destul de grav, a lăsat să se înțeleagă că nu va face acest pas. Pe de altă parte, sportiva a confirmat că nu va mai participa la un viitor Campionat Mondial. „Pentru mine este o mare bucurie să revin aici. Îmi place foarte mult această sală, îmi place energia. Cred că aceste turnee organizate în Scandinavia, în Danemarca în special, au ceva special. Sunt bucuroasă să fiu aici şi îmi doresc să fiu pe teren şi să joc. Cu siguranţă este ultimul Campionat Mondial. Dacă totul va merge bine şi ne vom califica la Jocurile Olimpice, ar fi o încoronare a performanţelor la nivelul echipei naţionale. Ar fi extraordinar să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Cred că cel mai important ar fi să fim cu picioarele pe pământ, să luăm meci cu meci. Deocamdată nu este nimic câştigat, mai e mult până departe”, a spus Cristina Neagu chiar îniainte de începerea meciului România – Danemarca din această seară, transmis de la 21.30.

Cristina Neagu s-a accidentat recent şi a făcut eforturi uriaşe pentru a intra pe teren şi a ajuta România. De altfel, Naționala României a și jucat meciurile cu Chile și Serbia cu Neagu pe banca de rezervă. Din fericire, ambele meciuri au fost câștigate. „Am făcut eforturi foarte mari în ultimele trei săptămâni pentru a fi aici, pentru a mă recupera. Îmi doresc să intru, să ajut echipa. Nu este cea mai fericită situație pentru mine, având în vedere că nu m-am antrenat de trei săptămâni. Dacă voi putea să intru în teren, voi da totul să ajut echipa”, a mai spus Cristina Neagu înaintea meciului.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole