Cristina Prună, nominalizarea USR pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților

USR anunță că o susține pe deputata Cristina Prună pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, ce urmează a fi votată marți.

În contextul înțelegerii toxice dintre PSD și PNL și a demersurilor grăbite de a acapara conducerile celor două Camere, USR anunță că o susține pe deputata Cristina Prună pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. În același timp, USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu”, transmite USR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Aceștia reclamă faptul că, la Camera Deputaților, PSD, PNL și UDMR își dau mâna pentru a-i oferi funcția „pe tavă” lui Marcel Ciolacu, după ce l-au instalat interimar la conducere pe „sinecuristul” Sorin Grindeanu.

USR nu acceptă jocurile de culise ale noului FSN și o susține, în schimb, pe deputata Cristina Prună, în prezent vicepreședinte al Camerei Deputaților”, transmite gruparea politică.

La Senat, PSD, PNL și UDMR încearcă revocarea din funcția de președinte a Ancăi Dragu, „demers pe care vor să-l întemeieze pe un Regulament al Senatului cu multe semne de întrebare în ceea ce privește neconstituționalitatea, fapt atestat de Curtea Constituțională încă din anul 2005”, reclamă USR.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Se redeschid trei mine! România, gata să dea lovitura cu grafitul...

România are rezerve uriașe de grafit și magneziu, minerale esențiale pentru tehnologiile avansate și tranziția energetică. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin Direcția Resurse Minerale,...

Firea zice că e prea târziu: candidatul MOMENTAN trebuie să alerge...

Președintele PSD București, Gabriela Firea, a făcut declarații puternice joi, la un canal de televiziune, în legătură cu susținerea candidatului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...