Criticat, dar preferat: Cu cât a crescut numărul turiștilor pe litoralul românesc

Criticat constant pentru serviciile de slabă calitate oferite în majoritatea locațiilor și pentru prețurile piperate, litoralul românesc a fost și anul acesta în topul preferințelor. Față de 2021, creșterea numărului de turiști este spectaculoasă, susține Constantin Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Conform acestuia, anul trecut în primele 6 luni au fost 200.000 de turiști iar anul acesta, în același interval, 267.000 de turiști.

„Avem o creștere de 35%, în condițiile în care suntem în situația în care nu mai sunt restricții, iar mulți dintre români își petrec concediile în străinătate”, a spus Cadariu.

Întrebat dacă la iarnă turismul montan ar putea trece printr-o creștere a prețurilor, după modelul celui de pe litoral, ministrul s-a ferit să facă o estimare.să treacă printr-o creștere exagerată a prețurilor?)

„Cu privire la prețuri, știm foarte bine că într-o economie de piață funcționează cererea și oferta. Este un lucru știu deja că în mai toate domeniile sunt creșteri de prețuri, doar activitatea economică și evoluția, inclusiv, a conflictului din Ucraina va putea oferi un răspuns exact întrebării dumneavoastră. Putem să oferim astfel de informații, nu am în momentul de față”, a transmis Cadariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...