Critici la Moscova, pentru că România nu i-a dat viză unui campion olimpic pentru Europenele de la București

Publicat: 16 feb. 2024, 12:22, de Vasile Bahrim, în SPORT
Critici la Moscova, pentru că România nu i-a dat viză unui campion olimpic pentru Europenele de la București

Deputatul rus Dmitri Svișcev a criticat vehement autorităţile de la Bucureşti pentru decizia de a-i refuza viza luptătorului Abdulraşid Sadulaev, dublu campion olimpic, să participe la Europenele de la București, descriind această acțiune ca fiind „reprobabilă”, transmite Gazeta.ru.

La ediţia 2024 a Campionatelor Europene de lupte, care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 12-18 februarie, participă aproximativ 1.100 de sportivi din 48 de ţări.

În calitate de președinte al comitetului pentru cultură fizică și sport din Duma de Stat, Svișcev şi-a exprimat dezamăgirea față de această situație, subliniind „obligația României de a asigura participarea tuturor sportivilor la evenimentele desfășurate pe teritoriul său”.

Absența lui Sadulaev marchează, în opinia lui Dmitri Svișcev, “un moment negativ, dat fiind palmaresul impresionant al sportivului, printre care se numără victorii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și Tokyo, multiple titluri europene și mondiale.”

În februarie 2022, Comitetul Olimpic Internațional îndemna la restricționarea participării sportivilor din Rusia și Belarus la competițiile internaționale, ca răspuns la agresiunea rusă.