Criza bancară din SUA. Silicon Valley Bank a dat prime cu câteva ore înainte de faliment

SVB Bank le-a acordat prime anuale angajaţilor, cu doar câteva ore înainte ca autorităţile americane să pună capăt activităţii instituţiei.

Angajaţi SVB au povestit şi altor publicaţii americane că primele anuale se acordau în mod tradiţional în doua zi de vineri din martie, citează News.ro.

Suma acestor ”bonusuri” – frecvente în sistemul bancar – este însă necunoscută pentru moment.

Citește și: Cine este Jospeh Gentile, omul care a falimentat două dintre cele mai mari bănci din SUA: Lehman Brotehrs și Silicon Valley Bank

Un site american de recrutare evaluează însă la 12.000 de dolari suma primelor acordate asociaţilor SVB şi la 140.000 de dolari suma primelor acordate conducerii SVB.

Potrivit Bloomberg, angajaţii SVB erau în 2018 – cu un salariu mediu de 250.683 de dolari la acel moment – unii dintre cei mai bine plătiţi salariaţi ai băncilor americane cotate pe bursă.

În pofida faptului că era prevăzută de mult timp, plata acestor prime ridică întrebări.

Ea a avut loc vineri dimineaţa, în plin ”bank run” – momentul în care clienţi SVB, cuprinşi de panică, încercau să-şi recupereze banii pe care i-au depus, pentru a nu pierde totul.

În zadar, însă, SVB nu mai dispunea de lichidităţile necesare pentru a face faţă acestui val de cereri şi a sfârşit prin a fi închisă.

Citește și: Criză mai mare ca în 2008, după falimentul Silicon Valley Bank?

Numai angajaţii americani ai SVB au încasat prima aferentă lui 2022 vineri.

Angajaţii internaţionali ai băncii urmau să încaseze această primă mai târziu, în martie, însă nu o vor mai face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...