Criza Covid-19: Persoanele care cer să fie testate la domiciliu aşteaptă chiar şi 4-5 zile

Criza Covid-19 se intensifică de la o zi la alta. Persoanele care cer să fie testate la domiciliu pentru COVID-19 aşteaptă chiar şi 4-5 zile în Buzău.

Multe dintre ambulanţe sunt blocate cu pacienţi în curtea Spitalului Judeţean Buzău, iar din această cauză cei care solicită să fie testați au de așteptat zile întregi.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă spun că timpii de aşteptare pentru pacienţii care cer să fie testaţi pentru COVID-19 la domiciliu a ajuns la 4-5 zile, în condiţiile în care multe dintre ambulanţe sunt blocate cu pacienţi în curtea Spitalului Judeţean, aşteptând eliberarea unui pat, dar şi în contextul unui val mare de solicitări din partea celor care au simptome de boală.

Potrivit asistentului Rodica Corneci, de la SAJ Buzău, sunt pe listele de aşteptare peste 200 de buzoieni care au solicitat efectuarea unui test rapid la domiciliu, însă trebuie să aştepte până la 4-5 zile pentru ca un echipaj medical să ajungă la ei.

Situaţia este generată de numărul mare al ambulanţelor care aşteaptă cu pacienţi COVID  în curtea Spitalului Judeţean eliberarea unui pat pentru a preda bolnavii, dar şi din cauza numărului mare de solicitări de la cazuri mai grave pe care le înregistrează Ambulanţa Buzău, la fel ca toate serviciile de profil din ţară.

„Pe listele de aşteptare sunt peste 200 de persoane care au solicitat efectuarea unui test rapid pentru depistarea coronavirusului.  Pacienţii trebuie să aştepte însă, iar timpii de aşteptare pot ajunge până la 4-5 zile”, a declarat Corneci.

În judeţul Buzău, vineri, sunt raportate  278 de cazuri noi de COVID-19 şi 2 reinfectări. Pacienţii au între 1 an şi 92 de ani. Tot vineri, sunt raportate 5 decese la pacienţi cu vârste cuprinse între 62 şi 82 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...