Criza demografică din Europa. Trei din patru familii nu au copii

Criza demografică a pus stăpânire pe UE. La sfârșitul anului 2022, Institutul European de Statistică, a înregistrat în jur de 190,5 milioane de familii. Trei din patru, 75,3% dintre ei (150,1 milioane) nu au copii.

Fie că sunt căsătorite sau nu, cuplurile sunt în creștere, dar rămân așa. Rezultatul? Nicio fundă roz, nicio fundă bleu. La sfârșitul anului 2022, Eurostat, institutul european de statistică, a înregistrat în jur de 190,5 milioane de familii. Trei din patru, 75,3% dintre ei (150,1 milioane) nu au copii.

O unitate familială din zece (12,1%, aproximativ 29,3 milioane de familii) are un singur copil, iar mai puțin de o familie din zece (9,3% din totalul UE, aproximativ 18,4 milioane de familii) are doi copii. La această cifră se adaugă un timid 3% de familii numeroase (trei copii sau mai mult).

Italia nu face notă discordantă în acest scenariu. Dimpotrivă, confirmă tendinţa europeană deja consolidată de a nu naşte europeni. Din cele 26,1 milioane de familii de italieni, marea majoritate, 20,2 milioane, au pătuțuri care nu au fost niciodată umplute, 3,2 milioane de familii au un singur copil, 2,2 milioane de familii au doi copii și 440 de mii de familii au trei copii sau mai mult.

Un cadru în care Țările de Jos încearcă să iasă în evidență. Dacă regula europeană este să ai un singur copil, pe teritoriul olandez cuplurile cu doi copii sunt mai numeroase decât celelalte. O adevărată ”excepție” în această UE a copiilor singuri la părinţi.

Tabloul a fost realizat pentru a marca Ziua Mondială a Copilului, sărbătorită anual la 20 noiembrie, cu scopul de a promova solidaritatea internațională, de a sensibiliza publicul cu privire la copiii din întreaga lume și de a îmbunătăți bunăstarea copiilor.

Numai că privind cifrele, nu opinia publică, ci clasa politică e cea care trebuie sensibilizată, deoarece populația Europei este în scădere, iar în joc este însăşi supraviețuirea europenilor.

3 COMENTARII

  1. Specula liberală săvârșită de 35 de ani , unde și laptele de mama era la suprapreț , este exercițiu de coerciune prin care Europa a fost depopulată de europeni , aducandu-se in schimb oameni din Africa și Asia pentru ai înlocui. Iar asta in vreme ce Peninsula Araba , Israelul și Asia sunt in expansiune demografică , acestea având condiții bune pentru familii .

  2. Pentru ca salariul unui parinte este suficient sa intretina femeia cu doi copii. La fel si alocatiile copiilor sunt mai mari. Facilitati la plata chiriilor, scutiri crese si gradinite pentru al doilea copil, transport public pentru copii. Cluburi sportive cu gratuitati, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole