Criza minerilor din Valea Jiului. Șeful Complexului Energetic Hunedoara a demisionat

Tensiunile generate de criza minerilor din Valea Jiului continuă. Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a demisionat din funcţie.

Decizia sa vine în urma discuţiilor pe care le-a purtat vineri  cu ministrul Energiei Virgil Popescu.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, recunoaște că este vinovat pentru că minerii nu şi-au primit salariile la timp.

Nemulțumirile minerilor

Demisia sa vine și ca urmare a presiunilor puse de minerii de la Lupeni. Aceștia au cerut ca întreaga conducere CEH să demisioneze.

Minerii au cerut demisia atât a lui Cristian Roşu, numit administrator special, cât şi a directorului general Samuel Dioane.

Minerii sunt nemulțumiți că nu și-au primit drepturile salariale și cer ca banii să fie plătiți în două tranşe, în zilele de 15 şi 30 ale lunii. De asemenea, aceștia solicită și achitarea tichetelor de masă restante de 10 luni şi a transportului de la locul de muncă care este și acesta restant de 11 luni.

De asemenea, minerii solicită prezenţa ministrului Energiei în Valea Jiului, mai exact în subteranul Minei Lupeni.

Semn de solidaritate

Peste o sută de mineri de la Livezeni s-au blocat în subteran în semn de solidaritate cu minerii de la Lupeni care protestează din cauza întârzierilor salariale.

Potrivit reprezentanţilor minerilor, oameni din toate cele patru schimburi de la Livezeni sunt blocaţi în subteranul minei.

1 COMENTARIU

  1. Nu avem un ministru al Economiei, al energiei si al cui mai o fi, de ce nu se implica in rezolvarea situatiei, ca este totusi vorba de o problema nationala si locala! Avem sau nu avem guvern???? Guvernul este o adunatura de insi pusi acolo sa taie pensiile, sporurile si ce or mai taia, de ce nu sunt implicati in ceea ce se intampla in republica??? Vrem sa vedem o rezolvare urgenta sau cum spun procurorii „cu celeritate” sau daca nu sa lase pe cineva care se pricepe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...