CSA Steaua București cere dezafilierea FCSB și excluderea din cupele europene. Ce reacție are FRF

CSA Steaua București a trimis o notificare la Federația Română de Fotbal prin care cere dezafilierea clubului de fotbal FCSB, patronat de Gigi Becali, precum și excluderea din toate competițiile europene.  Răzvan Burleanu, președintele FRF, a răspuns pe această temă.

Disputa dintre CSA Steaua București și echipa lui Gigi Becali, FCSB, este departe de a se fi încheiat. Recent, Asociația Steliștilor 1947 (AS47) a solicitat clubului din Liga a 2-a mai multe lămuriri cu privire la demersurile pe care conducătorii clubului le fac pentru a-și asuma faptul că este continuatoarea clubul legendar Steaua București. În același timp, clubul armatei, CSA Steaua București, a ajuns și la UEFA și le cere acestora să respecte ordinul judecătoresc din 2014 și să nu o mai considere pe FCSB continuatoarea Stelei. Totodată, solicită excluderea FCSB din toate competițiile europene.

De cealaltă parte, președintele FRF, Răzvan Burleanu, spune că a primit notificarea și că o va analiza.

„Acest subiect cred că a mai fost clarificat, nu e prima dată. Sesizarea va intra pe circuitul normal, va primi un răspuns”, a declarat  Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Nu e prima dată când CSA Steaua cere dezafilierea FCSB

Ultima dată când s-a solicitat dezafilierea FCSB a fost în anul 2020. Atunci, juristul echipei CSA Steaua București, Florin Talpan, a cerut dezafilierea clubului FCSB și introducerea în Liga 1 a echipei Armatei.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ștefan, a declarat, în noiembrie 2020, că acest lucru nu se va întâmpla.

În plus, Ștefan spune că, deși respectă hotărârile judecătorești, o consideră în continuare pe FCSB continuatoarea Stelei. „A fost o discuție în ultimele zile, am primit și eu notificare de la CSA Steaua. Am făcut și eu o analiză juridică cu colegii mei. Cred că ar trebui să ne amintim cu toții că trebuie să respectăm toate deciziile judecătorești din România. Categoric că, în momentul de față, acea decizie spune cine este Steaua București și cine este FCSB, însă, în același timp, refuz să accept ideea că nouă, ca suporteri, ni se poate confisca istoria unui fenomen. Nimeni nu mă împiedică ca, în cadrul unui concurs, să adresez întrebări despre istoria fotbalului românesc”, a declarat juristul LPF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...