Cseke Attila: „Fondul local” are o valoare de 2,37 miliarde euro prin PNRR

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat luni că prin mecanismele create pentru accesarea banilor din „Fondul local”, componentă a PNRR cu o valoare totală de 2,37 miliarde de euro, se doreşte o dezvoltare echilibrată a teritoriului naţional.

„Acest ‘Fond local’ are o valoare de 2,73 de miliarde de euro şi, prin mecanismele create, îşi propune să asigure o dezvoltare echilibrată a teritoriului naţional. Practic, posibilitatea care s-a oferit tuturor UAT-urilor, indiferent de locaţia acestora din întreaga ţară, de avea fonduri prealocate pe categorii de UAT-uri, în interiorul cărora aceste investiţii pot fi prioritizate de către UAT în funcţie de nevoia comunităţi locale, ne-a oferit această posibilitate, pe lângă platformă digitală şi procedurile simplificate, să încheiem deja contracte de finanţare şi pe ‘Fondul local’. (…) Acest apel de proiecte rămâne deschis în această etapă încă 10 zile, până în 30 iunie, şi, evident, îi felicităm pe cei care astăzi au încheiat contractele, săptămânile următoare vom încheia noi contracte şi îi îndemnăm pe toţi cei care încă nu au apelat la acest ‘Fond local’ să facă acest lucru în următoarele 10 zile”, a afirmat Cseke Attila.

El a precizat că prin ‘Fondul local’, Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, a pus la dispoziţia autorităţilor locale o varietate largă de investiţii, începând de la posibilitatea achiziţionării unor mijloace de transport în comun nepoluante până la construcţia de clădiri performante energetic pentru tineri specialişti în sănătate şi educaţie, reabilitarea clădirilor publice, dar şi investiţii în construirea de piste de biciclete sau staţii de încărcare electrică, respectiv acele documentaţii care sunt absolut necesare pentru amenajarea teritoriului şi dezvoltarea rurală şi urbană a oricărei localităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...