CSM acuză că proiectele de modificare a legilor Justiţiei au fost elaborate fără consultarea intanţelor, parchetelor sau Consiliului

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis printr-un comunicat de presă că proiectele de modificare a legilor Justiției au fost puse în dezbatere publică fără consultarea și implicarea instanțelor, parchetelor sau a Consiliului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii spune a luat act cu îngrijorare de proiectele de modificare a legilor Justiţiei astfel cum au fost puse în dezbatere publică de către Ministerul Justiţiei miercuri.

„În acest context, Consiliul aduce la cunoştinţa opiniei publice că proiectele aflate în dezbatere au fost elaborate fără consultarea şi implicarea instanţelor judecătoreşti, parchetelor sau a Consiliului Superior al Magistraturii”, se precizează într-un comunicat al CSM .

Instituți spun „în mod ferm” că orice viitoare reglementare în materie trebuie să conţină suficiente garanţii privind independenţa magistraţilor, separarea carierelor judecătorilor şi procurorilor şi asigurarea rolului constituţional al Consiliului.

Totodată, conform sursei citate, raportat la momentul punerii proiectelor în dezbatere publică, Consiliul Superior al Magistraturii „dezaprobă ferm orice eventuală folosire a justiţiei în scop electoral”.

Consiliul asigură corpul profesional al magistraţilor că se va implica activ pentru apărarea independenţei justiţiei, prezervarea elementelor fundamentale ale statutului judecătorilor şi procurorilor şi funcţionarea instituţiilor din sistemul judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...