CSM București a ratat calificarea la turneul Final Four al Ligii Camăpionilor la handbal

CSM Bucureşti a ratat calificarea la turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin, duminică, după ce a terminat la egalitate în deplasare cu echipa daneză Team Esbjerg, scor 27-27 (14-12), în manşa secundă a sferturilor de finală.

În cele din urmă, în această dublă diferenţa a fost făcută de golul primit în ultima secundă la Bucureşti, în tur, când Esbjerg a câştigat cu 26-25.

CSM Bucureşti a făcut 40 de minute excelente la Esbjerg, dar a clacat pe final. După ce Esbjerg a condus cu 4-2, ”tigroaicele” au preluat controlul jocului şi s-au desprins la trei goluri, 9-6, la pauză având un avantaj de două goluri, 14-12.

În repriza secundă, deşi a fost egalată, 15-15, CSM a revenit la cârma jocului şi a condus cu 18-16 şi 19-17 (min. 41). Acesta a fost momentul de cotitură, Esbjerg reuşind să înscrie patru goluri la rând. După ce a condus cu 21-19, echipa daneză a reuşit să mărească diferenţa la trei goluri, 24-21 (51), fiind evident că pentru CSMB este mult prea dificil să recupereze ecartul. Echipa antrenată de Adrian Vasile a smuls egalul, 27-27, după două goluri marcate în ultimul minut, dar a ratat calificarea, la exact şase ani de la momentul în care CSM Bucureşti câştigat trofeul Ligii Campionilor.

Pentru CSM au marcat Cristina Neagu 7 goluri, Siraba Dembele Pavlovic 5, Elizabeth Omoregie 3, Malin Larsen Aune 3, Yvette Broch 3, Emilie Hegh Arntzen 4, Carmen Martin Berenguer 1, Alexandra Dindiligan 1.

Croata Jelena Grubisic a apărat 10 mingi, încheind cu un procentaj de 29,41%, în timp ce Tess Wester a parat 3 aruncări (42,86%).

Golurile gazdelor au fost reuşite de Kristine Breistoel 9, Vilde Mortensen Ingstad 4, Henny Ella Reistad 4, Kaja Kamp Nielsen 4, Mette Tranborg 2, Michala Elsberg Moeller 1, Beyza Irem Turkoglu 1, Line Anna Ryborg Jorgensen Myers 1, Sanna Charlotte Solberg-Isaksen 1.

Portarul german Dinah Eckerle a apărat 10 aruncări, încheind cu un procentaj excelent, 43,48%, în timp ce Rikke Vestergaard Poulsen a parat şi ea 2 şuturi.

Au arbitrat sârbii Marko Sekulic şi Vladimir Jovandic, iar delegat EHF a fost bosniaca Arijana Vojic.

Turneul Final4 al competiţiei va avea loc în perioada 4-5 iunie, la Budapesta, celelalte echipe calificate fiind Metz Handball, Gyori Audi ETO KC şi Vipers Kristiansand, campioana en titre.

Metz a beneficiat de excluderea echipei ruse Rostov pe Don, Gyor a trecut de Brest Bretagne Handball, cu 21-21 şi 35-23, iar Vipers a eliminat-o pe Krim Ljubljana, după 32-25 şi 33-24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole