CSM București, victorie uriașă în Ungaria, în Liga Campionilor

Publicat: 03 feb. 2024, 21:51, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
CSM București, victorie uriașă în Ungaria, în Liga Campionilor

CSM București a făcut un meci fabulos pe terenul lui Gyor, provocându-le unguroaicelor prima înfrângere din acest sezon.


CSM București a traversat un moment crucial în Liga Campionilor, punându-și în joc șansa de a se califica direct în sferturile de finală, iar terenul lui Gyor, unul dintre titanii continentului, a fost locul ales pentru această bătălie epocală.

Într-o confruntare ce părea a fi o probă de foc pentru „tigroaice„, ele au reușit să răstoarne calculele, punând capăt imaculatului parcurs al unguroaicelor în actuala stagiune a Ligii Campionilor. Și-au asigurat astfel un loc în lupta pentru poziția secundă și pentru o calificare directă în sferturile de finală, realizând o performanță impresionantă în fața gazdelor deja calificate în ultimele 8.

CSM București a început fulminant, marcând terenul în prima repriză și dominând cu autoritate. La un avans neașteptat de 13-6 în favoarea lor, jucătoarele lui Adi Vasile au demonstrat determinare și forță. Cristina Neagu, revenită în formă, a contribuit semnificativ la acest avans, stabilind un confortabil 15-9 la pauză.

CSM București, moment de cumpănă în repriza a doua

Cu toate acestea, repriza a doua a adus un scenariu diferit. Echipa CSM București a întâmpinat dificultăți, iar avantajul s-a redus treptat, până la egalarea scorului la 22. Cu toate acestea, prezența inspirată a jucătoarelor ca Elizabeth Omoregie și o apărare solidă au asigurat echipei române o remarcabilă victorie, 26-24, o premieră în istoria lor în Liga Campionilor pe terenul echipei rivale, Gyor.

Pe măsură ce visul de a învinge se materializa, CSM București acumulează încredere și speranță pentru următoarele confruntări. Urmează o provocare majoră acasă împotriva echipei Bietigheim, iar în ultima etapă vor lupta pentru calificare împotriva celor de la Odense.

Într-o zi plină de evenimente în Grupa A, alte confruntări au avut loc. IK Savehof a fost învinsă pe teren propriu de Buducnost Podgorica cu 27-23, în timp ce Odense și Brest Bretagne au încheiat la egalitate, 29-29. În următoarea etapă, SG BBM Bietigheim va juca împotriva DVSC Schaeffler.

Clasament Grupa A

1. Gyor                             22 puncte (12 jocuri)

2. Odense                        17 (12)

3. CSM Bucureşti            15 (12)

4. Brest Bretagne            14 (12)

5. Bietigheim                   12 (11)

6. DVSC Schaeffler          9 (11)

7. Buducnost                   5 (12)

8. IK Savehof                   0 (12).