Cu ce e prezentă România la Bienala de Artă de la Veneția

Țara noastră va avea un spațiu propriu la cea de-a 59 a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția. Spațiul va fi dedicat proiectului „Tu ești un alt Eu: O catedrală a corpului„. Este o instalație despre metamorfoza trupului.

13 proiecte au concurat pentru a reprezenta România la Veneția, iar juriul l-a ales pe cel al Adinei Pintilie: a fost apreciat pentru abordarea originală asupra poeticii și politicii intimității și pentru tematizarea politicilor corporalității.

Adriana Pintilie, regizor și artist vizual a declarat că totul „vine dintr-o cercetare de lungă durată asupra corporalității și intimității și este o nouă formă de explorare a felului în care relaționăm cu corpul celuilalt și cu propriul corp, diferită de film. În cercetarea asta artistică de lungă durată explorăm mai multe formate. Cinema-ul, instalația video, performance-urile interactive, formatul de carte”.

Un produs cultural reușește să aibă o viață

„Chiar dacă nu am descoperit încă proiectul, povestea mi se pare foarte interesantă și faptul ca un produs cultural reușește să aibă o viață și să se transforme și să rămână de asemenea în atenția publicului”, spune Liviu Sebastian Jicman, președintele ICR, potrivit știri.tvr.ro. Adina Pintilie a obținut în 2018 Ursul de Aur la Berlin pentru filmul său de debut în lung metraj denumit „Nu mă atinge-mă”.

Pentru proiectul propus pentru Bienala de la Veneția, artista a colaborat cu performeri din Franța, Anglia, Germania și Bulgaria. Evenimentul va avea loc între 23 aprilie și 27 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...