Cu peste 1 milion de infectați, Marea Britanie merge spre carantină totală

Publicat: 31 oct. 2020, 21:00, de Cezar Amariei, în Internațional , ? cititori
Cu peste 1 milion de infectați, Marea Britanie merge spre carantină totală

Marea Britanie a depăşit un milion de cazuri de nou coronavirus, cu 1.011.660 de cazuri depistate, a anunţat guvernul sâmbătă, cu puţin timp înainte de o conferinţă de presă a premierului Boris Johnson pentru a dezvălui strategia sa de combatere a bolii.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 21.915 cazuri noi. Cea mai îndoliată ţară din Europa, Marea Britanie a înregistrat un total de 46.555 de decese, dintre care 326 în ultimele 24 de ore, transmite AFP, citat de Agerpres.

Un lockdown în întreaga Anglie nu este inevitabil în cadrul măsurilor de limitare a pandemiei de COVID-19, a declarat vineri ministrul de externe britanic Dominic Raab, care a adăugat că o abordare zonală ar putea funcţiona dacă toată lumea respectă regulile din zonă.

Săptămâna trecută, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat în medie peste 20.000 de noi cazuri de COVID-19 şi de 200 decese în interval de 24 de ore.

Raab a spus că în opinia sa situaţia epidemiologică din Regatul Unit este gravă, dar s-a declarat încrezător în abordarea guvernului de la Londra.

Spre carantina totală

Întrebat dacă un lockdown naţional este inevitabil în prezent, el a răspuns: „Nu, nu cred că acesta este corect, dar lucrul după care ne ghidăm este rata de infectare”.

Guvernul britanic a adoptat un sistem cu trei niveluri privind restricţiile pentru zone locale, deşi opoziţia laburistă a cerut un lockdown provizoriu pentru a „rupe” lanţurile de contaminare.

Vineri, executivul a anunţat că în comitatul West Yorkshire, care include oraşele Bradford, Leeds şi Wakefield, vor intra în vigoare începând de luni restricţiile de nivel superior.

Dominic Raab a menţionat că o abordare locală este modalitatea de a garanta că zonele cu incidenţă scăzută sunt tratate în mod corect şi a recomandat respectarea restricţiilor impuse de autorităţile locale. „Aceasta este modalitatea în care evităm măsuri mai drastice, pe care nu vrem să le luăm din cauza impactului pe care le-ar avea asupra economiei”, a subliniat el.