Cuba spune da căsătoriilor între persoane de același sex

Având susținerea președintelui Miguel Díaz-Canel, Cuba legalizează, în urma unui referendum, căsătoriile între persoane de același sex. Ba, mai mult, persoanele de același sex care se căsătoresc, pot să și adopte câți copii vor.

Nu se pune problema maternității. De fapt, Cuba a votat noul Cod al Familiei. Printre alte chestiuni, căsătoria homosexuală și adopțiile soților de același sex sunt prioritare. Analiștii afirmă că bună parte din populație, 67%, a urmat exemplul președintelui Miguel Díaz-Canel, care, de când a fost ales în 2018, a declarat că este în favoarea căsătoriilor gay.

Referendumul a fost solicitat de activiștii pentru drepturile comunității LGBTQ+. Președintele Cubei a fost acuzat că vrea să profite de pe urma acestor reforme, ca să îmbunătățească imaginea guvernului său, dar și pe-a sa, personală. Cuba se confruntă cu o gravă criză economică și energetică. Mulți consideră că e vina guvernului că s-a ajuns la această criză.

Legalizarea căsătoriilor de același sex e, pentru unii, surprinzătoare. Pentru că, în Cuba, s-a recunoscut homosexualitatea abia în 1979. În anii 1960, homosexualii nu doar că au fost marginalizați, dar au și fost duși în lagăre de muncă forțată, cu scopul de a fi „reeducați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...