Culmile reciclării: La Buzău s-a făcut suc tonic din bradul de Crăciun al orașului

Municipiul Buzău a consemnat în luna ianuarie o premieră în domeniul reciclării: din bradul de Crăciun, din centrul orașului, s-a produs suc tonic. Acesta este 100% natural și se prepară din cetină.

Bradul de 25 de metri, de pe platoul central al orașului Buzău, a fost predat, după Anul Nou, de către Primăria Municipiului, unui atelier artizanal care produce din cetina acestuia suc tonic.
Oana Matache, viceprimar: „Încercăm să încurajăm prin această acțiune toţi buzoienii să gândească întotdeauna cum ar putea recicla, cum ar putea refolosi, tocmai pentru a ajuta mediul. Noi în general promovăm proiecte de economie circulară”, a spus Oana Matache, viceprimar, pentru Radio România Actualități.

Roman Robert Stan, care face parte din atelierul artizanal de bere și sucuri tonice din Buzău și a preluat cetina bradului de Crăciun din orașul Buzău a oferit explicația tehnică: „Dintr-o 100 de grame de cetină noi putem face cam 1.000 de litri de tonic. Din cetina acestor brazi noi putem produce un suc tonic, care este 100% vegan, biologic. În momentul de față producem acest suc, dar îl avem cu bradul de Crăciun din Helsinki”.

Francois D’Hollander, partener la atelierul artizanal, spune că este o premieră pentru România și în plan continental doar bradul de Crăciun din Helsinki a mai fost folosit pentru producerea de sucuri tonice.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, la un pas de USR

Demiterea președintelului Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, de la conducerea organizației PNL din acest județ a tulburat rău apele politice, dar deja cel demis...

Consilier surprins pe toaletă în plină ședință. A uitat să închidă...

Un consilier local din Brașov a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom și a fost văzut de colegi în timp...