Cum a ajuns Adriana, o tânără din Râmnicu Vâlcea, profesoara de engleză a fotbaliștilor de la FC Barcelona

Publicat: 27 feb. 2024, 11:09, de Cezar Andrei, în ESENȚIAL , ? cititori
Cum a ajuns Adriana, o tânără din Râmnicu Vâlcea, profesoara de engleză a fotbaliștilor de la FC Barcelona
Cum a ajuns Adriana, o tânără din Râmnicu Vâlcea, profesoara de engleză a fotbaliștilor de la FC Barcelona

Adriana Ceaușu este o tânără antreprenoare și profesoară de limba engleză, stabilită de 10 ani în Barcelona. Datorită profesionalismului care o caracterizează, a ajuns să fie extrem de apreciată în domeniul ei, chiar dacă a pornit la drum cu un dezavantaj major, acela de a se afla într-o metropolă unde existau deja mii de profesori de engleză vorbitori nativi. Cu toate acestea a ajuns să predea la cel mai înalt nivel în capitala regiunii Catalunia, din Spania, iar printre contractele sale se numără și cel cu echipa de fotbal FC Barcelona.

Cum a ajuns Adriana, o tânără din Râmnicu Vâlcea, profesoara de engleză a fotbaliștilor de la FC Barcelona

Într-un interviu pentru Life.ro, Adriana Ceaușu a povestit cum a reușit să devină una dintre cele mai apreciate profesoare de limba engleză din Barcelona. Tânăra s-a născut în București, iar pe când avea doar câțiva ani, părinții ei au decis să se mute la Râmnicu Vâlcea, datorită job-ului tatălui ei. Toate vacanțele din copilărie și le petrecea, în schimb, în localitatea Bolintin-Vale, de la marginea Capitalei, acolo de unde erau părinții ei.

A lăsat Germania pentru Barcelona

A părăsit România în urmă cu mulți ani. A făcut facultate de Istorie-Litere în Sibiu, iar în 2006 s-a mutat în Germania.

După 8 ani, în urma unei vizite în orașul spaniol Barcelona, a decis să se mute acolo, fiind fascinată de frumusețea și farmecul orașului catalan.

”După o săptămână după ce m-am mutat în Barcelona, m-am simțit mai acasă decât toți anii petrecuți în Germania.”, a mărturisit tânără pentru publicația amintită anterior.

În Barcelona, viața avea să i se schimbe definitiv. Deși nu cunoștea limba spaniolă, a decis să rămână și să își construiască drumul profesional pe care îl visase, în ciuda tuturor provocărilor ieșite în cale.

”Ce pot să fac? Lucrez cu ceea ce am. Știind că se căutau profesori de engleză, am realizat că asta e șansa mea. Am plecat de la început cu un handicap, să zic așa, pentru că se căutau vorbitori nativi de engleză.”, a mai spus tânăra.

Citește și: Premieră mondială, la Barcelona: Transplant pulmonar fără deschiderea toracelui, realizat cu robotul

Adriana Ceaușu
Adriana Ceaușu

Cum a ajuns să colaboreze cu FC Barcelona

Într-un oraș unde există peste 10.000 de profesori de limba engleză, potrivit estimărilor sale, majoritatea vorbitori nativi, Adriana Ceaușu știa că avea o șansă foarte mică să răzbească. Totuși, nu s-a lăsat descurajată și mers a înainte fără să se gândească la ce s-ar putea întâmpla rău.

”Am ajuns într-o companie pentru a preda engleza adulților și încă de la început am avut parte de profesioniști care au avut deschiderea să-și dea seama că sunt români și români. „Faptul că tu ești aici în fața mea, că o companie te-a trimis aici, că tu vorbești engleză la nivelul la care vorbești, că poți să mă ajuți în ceea ce fac eu ca să-mi ating obiectivele pe care mi le doresc, trebuie să fie un motiv pentru asta. Și la o adică, ok, lucrez cu tine, iar dacă nu-mi place, nu-mi place.

Dar pot să spun, chiar dacă au gândit-o, probabil unii au și gândit-o, dar niciodată nimeni în 10 ani nu mi-a spus: „ok, ești româncă, nu, mulțumesc, prefer pe altcineva”. Niciodată, niciodată.”, a mai povestit tânăra.

În prezent, Adriana Ceaușu este profesoară de limba engleză de afaceri pentru companii. Este freelencer și spune că e cel mai bun mod de lucru pentru ea.

Astfel a ajuns să colaboreze și cu cei de la FC Barcelona, iar printre studenții ei, se numără și câțiva jucători ai echipei catalane.

”Sunt profesoara lor de engleză, a câtorva dintre ei. Și-au dat seama că, ok, totul este bine, dar în viitor vor trebui să vorbească engleză, atât pe terenul de fotbal, cât și cu arbitrii, cu jucători străini, în conferințe de presă, în interviuri sau, poate tot în viitor vor pleca la alte echipe, poate în Anglia sau în alte țări unde vor trebui să vorbească engleză. Și atunci Barça le-a oferit ocazia asta de a învăța limba engleză”, a povestit Adriana Ceaușu.