Cum a ajuns Lady Gaga celebră

Cântăreaţa americană Stefani Joanne Angelina Germanotta, al cărei nume de scenă este Lady Gaga, s-a născut la 28 martie 1986. Inițial, artista a fost atrasă de teatru.

Lady Gaga s-a născut la New York. La vârsta de patru ani a început să cânte la pian și la cea de 10 ani a scris prima balada. A fost admisă, la 17 ani, la Universitatea New York, în cadrul Tisch School of Arts unde a studiat muzică.

La 19 ani, după un contract eșuat cu cei de la Dej Jam Recording, Lady Gaga se mută din casă părinților și începe să cânte prin cluburile din cartierul Lower East Side.

În 2007 colaborează cu Lady Starlight pentru proiectul „Lady Gaga and the Starlight Revue”. În același an, Lady Gaga devine compozitoare stagiară în cadrul Sony/ATV Music Publishing unde scrie cântece pentru Fergie, Pussycat Dolls sau New Kids on the Block.

Așa a început totul

În timp ce înregistra o mostră a unui cântec este ascultată de Akon. Acesta o consideră pe Lady Gaga o voce puternică și o ajută pe această să semneze cu casă lui de discuri „Kon Live Distribution”. Albumul de debut, intitulat „The Fame”, apărut în 2008,  s-a dovedit un succes. În fruntea topurilor au urcat imediat piese precum ”Just Dance”, ”Poker Face”, ”Bad Romance”, ”Telephone” sau ”Alejandro”.

Lady Gaga a apărut și în seriale de televiziune: pentru prestația din American Horror Story, ea a câștigat un Glob de Aur în 2016. Tot atunci, după lansarea albumului Joanne, a devenit prima femeie care a avut patru albume  pe primul loc  în Statele Unite ale Americii.

Lady Gaga este cunoscută pentru activități filantropice, dar și pentru lupta în sprijinul comunității LGBT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...