Cum a ajuns Nicolae Ceaușescu „model” pe coperta unei prestigioase reviste

În anul 2014, fotograful Peter Turnley posta pe rețeaua de socializare un portret al lui Nicolae Ceaușescu, care, în anul de grație 1989 a „ținut” coperta Newsweek Magazine. Totodată el povestea cum s-a ajuns la acest lucru.

În august 1989, m-am dus în România cu alți doi jurnaliști de la Newsweek care au făcut un interviu in exclusivitate cu Nicolae Ceausescu, unul dintre cei mai nemiloși dictatori ai secolului XX, care a condus România cu un pumn de fier timp de multe decenii. După acest interviu, l-am îintrebat pe Ceausescu dacă aș putea să-i fac un portret pentru Newsweek Magazine. Acest om care a intimidat cetățeni români atât de mult timp nu vorbea limba engleza, dar putea înțelege franceza, deși el insuși nu putea vorbi bine. I-am spus că vreau să-l fotografiez afara din vila sa din Snagov. Ne-am plimbat și următoarea oră am vorbit cu acest om, spunându-i cum vreau să fac acest lucru iar el a ascultat toate cererile mele.

Am mers la un dig langa un iaz, iar el a luat aceasta poziție, care a fost atât de revelatoare pentru personalitatea sa”, a scris în 2014 Peter Turnley pe contul sau, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Newsweek a fost publicația occidentală care în ediția sa din 21 august 1989 publica ultimul interviu care i-a fost luat lui Nicolae Ceaușescu înainte de debarcarea de la putere și executarea sa. Michael Meyer, jurnalistul care a realizat interviul, publicat sub titlul „Ultimul stalinist“, era șeful biroului Newsweek pentru Germania, Europa de Est și Balcani. Potrivit mărturiei de mai sus, Peter Turnley, fotograf pentru Newsweek, este cel care l-a pus pe Ceaușescu să pozeze pe un pod, pe Lacul Snagov, cu nuferi în spate.

1 COMENTARIU

  1. Ceausescu – Un subiect irelevant, subiect MORT

    25 ianuarie (Reuters) – Liceenii din SUA vor folosi laptopuri mai degrabă decât creioane și hârtie pentru a susține examenul de admitere la facultate SAT începând cu 2024, într-o mișcare de a digitaliza testul standardizat a cărui utilizare a scăzut în timpul pandemiei și tot atâtea universități nu mai cere-l pentru admitere. În noiembrie 2021, College Board a desfășurat un program pilot pentru un SAT digital în Statele Unite și în alte țări. Patru din cinci examinatori au spus că au găsit versiunea digitală mai puțin stresantă.

    Începând din 2024, studenții din SUA vor susține testul folosind propriul laptop sau tabletă, un dispozitiv eliberat de școală sau un dispozitiv furnizat de College Board. Ca și în trecut, studenții trebuie să susțină examenul la locurile locale de testare.
    Întrebările despre eficiența testării standardizate – împreună cu pandemia COVID-19 – au redus numărul studenților care iau SAT în ultimii ani. Multe colegii și universități au renunțat la aceasta ca cerință de admitere.

    Aproximativ 1,5 milioane de elevi din clasa de liceu din 2021 au luat SAT cel puțin o dată, în scădere de la 2,2 milioane din clasa din 2020 din cauza pandemiei, a spus College Board.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...