Cum a devenit chelnerița care se droga prințesa Norvegiei (VIDEO)

Publicat: 22 nov. 2022, 13:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Cum a devenit chelnerița care se droga prințesa Norvegiei (VIDEO)

O chelneriță care se droga prințesa Norvegiei? Sună ca o poveste modernă, dar e adevărat! Cum a fost posibil ca o fată cu trecut controversat să devină prințesa moștenitoare într-o țară precum Norvegia.  

La 25 august 2001, Prințul Moștenitor Haakon al Norvegiei se căsătorea cu Mette-Marit Tjessem Hoiby. Când a fost anunțată logodna, familia regală a Norvegiei a fost șocată: Mette-Marit trăise într-un mediu în care drogurile erau la ordinea zilei.

Cu câteva zile înainte de nuntă, Mette-Marit susținea o conferință de presă în care ăși cerea scuze pentru „comportamentul din trecut”…După conferință, primul ministru declara: „Cred ca e înțelept pentru noi toți să lăsăm trecutul în pace și să nu lăsam asta să îi afecteze viitorul„.
Totuși, ce fel de trecut o bântuie pe actuala prințesă?

Cum a devenit chelnerița care se droga prințesa Norvegiei. A ieșit trecutul la iveală

La școală Mette-Marit nu prea învățase, la un moment dat s-a angajat ca chelneriță, consuma droguri, se distra și cam atât. Ba mai mult, la vârsta de 23 de ani, tânăra a născut un fiu, Marius Borg,  însă apariția acestuia nu a determinat-o să renunțe la vicii. Mette-Marit a lucrat ca chelneriță într-unul dintre restaurantele din Oslo. Până l-a întâlnit pe prinț la un festival de muzică rock!

Prințul s-a îndrăgostit lulea de fata blondă. S-a mutat cu ea într-un apartament închiriat în Oslo și împreună cu fiul lui Mette-Marit, iar după o vreme a cerut-o în căsătorie.

Nu a trecut mult până presa a descoperit trecutul viitoarei prințese. Au apărut o serie de articole scandaloase despre trecutul lui Mette-Marit, iar opinia publică și membrii familiei regale nu mai știau ce să creadă. Urmarea? Mette-Marit s-a ascuns de ochii lumii!

Prințesa Norvegiei a cucerit cu sinceritatea

Prințului Haakon nu îi păsa, așa că și-a văzut mai departe de cererea în căsătorie. S-a pus la cale și o strategie de imagine: Regele Harald și Regina Sofia – părinții lui Haakon – au pus-o ​​să vorbească cu presa și să facă dezvăluiri. Punct ochit, punct lovit: sinceritatea a prins la norvegieni.

Haakon s-a căsătorit cu Mette-Marit și ar urma celebra frază din basme „și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Ei bine, din păcate nu a fost să fie chiar așa. Imediat după căsătorie, Haakon l-a adoptat  pe fiul soției sale, cei doi au împreună o fiică, Ingrid, și un fiu, Sverre, dar…Viața fericită și lipsită de griji a prințului moștenitor și a soției sale a continuat până în 2018.

Nu mereu e ca în basme

În 2018, soția prințului Haakon, atunci în vârstă de 45 de ani, a dezvăluit prin intermediul unui comunicat că suferă de o boală. Care se manifestă, de obicei, la persoanele cu vârste cuprinse între 70 și 75 de ani! Prinţesa  declarat, prin intermediul comunicatului oficial, că a ales să facă publică informaţia pentru că vor fi perioade în care ea nu va putea să se ocupe de angajamentele oficiale.

Din păcate nu mereu se întâmplă ca-n basme. Mette-Marit a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară cronică. Soția prințului s-a retras din viața publică, nu apare la evenimente și își petrece cea mai mare parte a timpului în spital.

Cum se manifestă boala prințesei Norvegiei

Fibroza pulmonară idiopatică (FPI) este cea mai frecventă formă de pneumonie cronică. Boala constă într-o cicatrizare a ţesuturilor pulmonare, ce are drept consecinţă reducerea nivelului de oxigen din sânge.

Deși medicul prințesei a transmis că aceasta va fi supusă unor noi teste medicale și va încerca mai multe tratamente, se pare că încă nu există un tratament care să vindece sau să oprească maladia.