Cum a devenit proprietarul platformei video Zoom mai bogat cu 5 miliarde dolari în doar o zi

Publicat: 03 sept. 2020, 07:12, de Ziarul Puterea, în TEHNOLOGIE , ? cititori

Vânzările din primele opt luni ale acestui an ale platformei video Zoom au fost mai mari cu 355% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, CEO-ul companiei s-a îmbogățit în doar 24 de ore cu cinci miliarde euro, din creșterea valorii acțiunilor companiei pe bursa de la New York

Platforma de videoconferinţe a crescut exponențial în condițiile pandemiei, când numărul celor care lucrează de acasă a crescut masiv datorită crizei provocate de COVID-19. Acţiunile platformei au crescut de aproape patru ori în acest an, astfel că valoarea de piață se apropie de 130 miliarde dolari SUA.Pe această bază, Zoom şi-a actualizat ținta de venituri pentru anul fiscal 2021 de la 1,8 la 2,4 miliarde dolari.

Averea CEO-ul platformei de videoconferinţe Zoom, Eric Yuan, a crescut cu cinci miliarde de dolari, după ce compania a raportat această creştere-record în al doilea trimestru, potrivit Business Insider. Bloomberg estimează că averea lui Yuan depășește 16 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o creştere de 360% de la începutul anului până acum.