Cum a scăpat conducerea PSD de Niculae Bădălău

Visul baronului de Giurgiu Niculae Bădălău de a reveni în conducerea PSD a fost spulberat printr-o mișcare destul de abilă a liderilor din acest partid, ceea ce l-a adus la disperare pe acesta.

Alegeri PSD peste rând în patru județe

Conducerea PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, a decis ca până în primăvara anului viitor să se organizeze alegeri în toate organizațiile județene pentru a nu mai exista conduceri provizorii.

Însă, s-a stabilit ca în prima fază, adică până la sfârșitul acestui an, să se organizeze alegeri doar în organizațiile unde PSD are președintele de Consiliu Județean și primarul municipiului reședință de județ, cu doar patru excepții.

Cele patru excepții vizează județele Covasna, Harghita și Caraș Severin dar, atenție, și Giurgiu. Asta înseamnă că alegerile vor avea loc în acest an în cele trei organizații, deși nici președintele și nici primarul nu este de la PSD.

Dacă la Harghita și Covasna lucrurile sunt clare pentru că acolo totul este controlat de UDMR iar PSD nu contează în jocul politic, la Giurgiu situația este cu totul alta.

Bădălău, stop joc la Giurgiu

La Giurgiu, consiliul județean și primăria municipiului reședință de județ sunt conduse de oamenii PNL, iar PSD are un președinte interimar în persoana deputatului Marian Mina ”Scheletu”.

Dar, conducerea PSD a decis ca pe 10 noiembrie 2022 să organizeze alegeri la organizația din Giurgiu. Însă, baronul Niculae Bădălău ajuns ca urmare a trocului politic vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, vrea cu orice preț să amâne alegerile pentru anului viitor.

De ce? Ca să ai aibă timp să-și pregătească revenirea la șefia organizației județene, ținând cont că în 2024 vor avea loc patru rânduri de alegeri, fapt pentru care miza este uriașă pentru cel care conduce organizația.

Numai că planul lui Bădălău a fost dat peste cap de conducerea PSD și alegerile la PSD Giurgiu vor avea în această săptămână. Astfel, Bădălău va trebui să se mulțumească deocamdată cu fotoliul de la Autoritatea de Audit, dar poate nu pentru mult timp.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...